Πολιτική και στρατηγική επισκόπηση


Date: Σάβ, 2 Ιαν 2021 στις 8:42 μ.μ.


Εμβάλλω σε σκέψεις

Posted: 02 Jan 2021 10:00 AM PST

l
Προσπαθώντας να παρακολουθήσω τα σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας, παραμένω στην κυριολεξία άναυδος. Οι φοιτητές μου, διαχρονικά, αλλά και όσοι παρακολουθούν την αρθρογραφία μου, γνωρίζουν την επιμονή μου στο ότι ο επιστήμονας και ο ερευνητής πρέπει να διαπνέονται από ταπεινό φρόνημα. Η σύστασή μου αυτή δεν έχει κάποιον γενικό ηθικοπλαστικό χαρακτήρα. Σχετίζεται κυρίως με το ρεαλιστικό γεγονός ότι ο επιστήμονας που δεν προσεγγίζει τα πράγματα έτσι, δεν μπορεί να σχεδιάσει σωστά την έρευνά του, ούτε να ερμηνεύσει ορθά και με ακρίβεια τις παρατηρήσεις του. 
 
Η αλαζονεία είναι πάντοτε κακός σύμβουλος.
 
Γίνομαι κι εγώ, όπως όλοι, αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας μιας απόλυτης θέσης που με σιγουριά εκστομίζεται δημόσια από πολλούς επιστήμονες που καλούνται να τοποθετηθούν στο ζήτημα του εμβολιασμού. Εννοώ αυτούς που στα μεγάλης επιρροής μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας ρητά διακηρύσσουν ότι: τα εμβόλια για τον SARS-CoV-2 «είναι αποτελεσματικά και απόλυτα ασφαλή» ή «είναι αποτελεσματικά και εκατό στα εκατό ασφαλή».  
 
Για μια ακόμα φορά, συστήματα εξουσίας και «τερατολόγοι» παίζουν συνεργατικά το παιχνίδι τους, για να ακυρώσουν με προπαγανδιστικά άλματα λογικής την εύλογη διαφοροποίηση και την κριτική σε αποφάσεις της εξουσίας.  
 
Δεν είμαι ειδικός· δεν είμαι γιατρός, άλλα κτηνίατρος. Δεν είμαι ιολόγος, ανοσολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά παθολογονατόμος. Επιπλέον, τα ιογενή νοσήματα και τα εμβόλια δεν ανήκουν στα κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα. Η κτηνιατρική εμπειρία, ωστόσο, από αρκετά –εδώ και δεκαετίες γνωστά– σημαντικά νοσήματα των ζώων που προκαλούνται από διάφορους κορονοϊούς, δείχνει ότι το ζήτημα των εμβολίων στην περίπτωση των συγκεκριμένων ιών δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.1 Στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων της Συγκριτικής Ιατρικής και της Ενιαίας Υγείας, τα δεδομένα αυτά πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνονται υπόψιν. Άλλωστε, η ανακάλυψη του εμβολιασμού βασίζεται στις μελέτες του Edward Jenner (1749-1823) στην ευλογιά των βοοειδών και του χοίρου.  
 
Όταν ακούω, λοιπόν, να λέγεται αυτό το «απόλυτα» και το «εκατό στα εκατό» το πρώτο πράγμα που λέω ανθρωπίνως είναι «μακάρι, από το στόμα σας και στου Θεού τ' αυτί!». Ποιος νοήμων άνθρωπος δεν το εύχεται και ποιος δεν προσεύχεται γι' αυτό; Ως επιστήμονας, όμως, προσωπικά δεν θα εκφραζόμουν ποτέ με τέτοια απόλυτη βεβαιότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Αντίθετα, η τοποθέτησή μου θα ήταν για παράδειγμα η εξής: «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, το εμβόλιο τάδε δεν έδειξε σοβαρές παρενέργειες στο χρόνο για τον οποίο έχει ελεγχθεί που είναι τάδε μήνες». Αυτήν τη στιγμή αναφερόμαστε σε χρόνο ελέγχου-παρακολούθησης των εμβολιασθέντων που μετριέται σε μέρες ή λίγους μήνες, όχι σε χρόνο ή χρόνια. Αυτό είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα – δεν είναι άποψη ή αντικείμενο συζήτησης.  
 
Επομένως, σήμερα που μιλάμε, η μόνη αποδεκτή επιστημονικά απάντηση στο ερώτημα «ποιες μπορεί να είναι και σε τι ποσοστό ενδέχεται να εμφανιστούν πιθανές μακροχρόνιες αντενδείξεις του εμβολίου κατά του SARS-CoV-2 της τάδε εταιρείας;» είναι: «δεν γνωρίζω!». Οι μακροχρόνιες αντενδείξεις όχι μόνο των εμβολίων, αλλά σχεδόν κάθε εγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής, είναι συνήθως σπάνιες, αλλά είναι μια πραγματικότητα.
 
Το βασικό ερώτημα πάντοτε είναι σε τι ποσοστό εμφανίζονται, ώστε να συνεκτιμηθεί σε κάθε περίπτωση το όφελος σε σχέση με τα ποσοστά και το είδος των ανεπιθύμητων επιδράσεων που προκαλούνται.  
 
Στην έρευνα, μέχρι να παγιωθούν μετά από πολύχρονη ερευνητική δραστηριότητα κάποια ψήγματα νέας γνώσης, υπάρχουν συνεχείς αναθεωρήσεις θέσεων και απόψεων που θεωρούνταν «δεδομένες». Πάντοτε υπάρχουν αμέτρητες άγνωστες παράμετροι που μπορεί να επηρεάζουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας. Όταν αυτές ανακαλύπτονται εκ των υστέρων, υπάρχουν ανατροπές, εκπλήξεις, και τα δεδομένα αλλάζουν.  
 
Ο εμβολιασμός εναντίον του SARS-CoV-2 αποτελεί ουσιαστικά, αναγκαστικά και εκ των πραγμάτων, μία εν εξελίξει παγκόσμια κλινική δοκιμή ερευνητικού, δηλαδή πειραματικού χαρακτήρα. Ο καθένας δικαιούται με βάση το σύνολο των παραμέτρων της δικής του περίπτωσης και τις συμβουλές που θα πάρει από τους γιατρούς που εμπιστεύεται, να αποφασίσει χωρίς άμεσους ή έμμεσους εξαναγκασμούς το αν θα εμβολιαστεί άμεσα, αργότερα ή ποτέ. Η απόφαση και η ευθύνη της συμμετοχής σε κλινική δοκιμή δεν μπορεί παρά να είναι ελεύθερη και ατομική.  
 
Οι πάπες και οι πάπισσες της επιστήμης και οι υπόλοιποι που μιλούν στα κανάλια με όρους απόλυτης βεβαιότητας προφητεύοντας απόλυτους αριθμούς αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των συγκριμένων εμβολίων, είναι προδήλως εκτός των ορίων σοβαρότητας του επιστημονικού λόγου. Ας συμβουλευτούν, τουλάχιστον, την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ με τίτλο «Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό SARS-CoV-2», όπου οι ανάλογες γραπτές διατυπώσεις είναι πολύ πιο προσεκτικές και υπεύθυνες…  
 

Εκπαίδευση: Το αλουμίνιο στα εμβόλια – Δήλωση συνδεόμενου κινδύνου (VRS)

Posted: 02 Jan 2021 09:00 AM PST

Δείτε το άρθρο εδώ: https://physiciansforinformedconsent.org/aluminum/ [Α]
 
Αλουμίνιο στα εμβόλια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
 
1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ;
 
Το αλουμίνιο είναι ένα ασημί λευκό, χυτεύσιμο και ανθεκτικό ελαφρύ μέταλλο. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν χρήσιμο σε πολλές βιομηχανίες και προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων μηχανημάτων, κατασκευών, αποθήκευσης, μαγειρικών σκευών, σκευών, υφασμάτων, βαφών και καλλυντικών. Το αλουμίνιο είναι επίσης το πιο άφθονο μέταλλο στον φλοιό της Γης και σχεδόν όλο το αλουμίνιο στο περιβάλλον είναι στο έδαφος. Ωστόσο, το αλουμίνιο δεν βρίσκεται, με φυσικό τρόπο, φυσικά σε σημαντικές ποσότητες σε ζωντανούς οργανισμούς (όπως φυτά και ζώα) και το αλουμίνιο δεν έχει γνωστή βιολογική λειτουργία. Τον περασμένο αιώνα, η χρήση αλουμινίου σε ορισμένα προϊόντα οδήγησε σε υψηλότερη έκθεση του ανθρώπου. Οι μεγαλύτερες πηγές αυτής της έκθεσης είναι τρόφιμα που περιέχουν αλουμίνιο (π.χ. μπέικιν πάουντερ, μεταποιημένα τρόφιμα, βρεφικά παρασκευάσματα κ.λπ.), ιατρικά προϊόντα (π.χ. αντιιδρωτικά, αντιόξινα κ.λπ.), αλλεργικές ενέσεις και εμβόλια. [1-3] 
 
2. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ; 
 
Ορισμένα εμβόλια χρησιμοποιούν ενώσεις αλουμινίου (π.χ. υδροξείδιο αργιλίου και φωσφορικό αργίλιο) ως επικουρικά συστατικά που ενισχύουν την ανοσοαπόκριση σε ένα αντιγόνο (ξένη ουσία). [4],[5] Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δηλώνει ότι εάν ορισμένα εμβόλια δεν περιλαμβάνουν αλουμίνιο, η ανοσοαπόκριση που προκαλούν μπορεί να μειωθεί. [6] 
 
3. ΠΟΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ; 
 
Τα ακόλουθα εμβόλια περιέχουν αλουμίνιο και χορηγούνται σε βρέφη, παιδιά και εφήβους (Εικ. 1):
  • Ηπατίτιδα Β (HepB)  
  • Διφθερίτιδα, τέτανος και κοκκύτης (κοκκύτης) (DTaP και Tdap)  
  • Αιμόφιλος της γρίπης (Haemophilus influenzae) τύπου b (PedvaxHIB)  
  • Πνευμονιόκοκκος (PCV)  
  • Ηπατίτιδα Α (HepA)  
  • Ιός ανθρώπινου θηλώματος (HPV)  
  • Μηνιγγιτιδόκοκκου Β (MenB)
4. ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ; 
 
Η FDA θεώρησε ότι το αλουμίνιο γενικά αναγνωρίστηκε ως ασφαλές (GRAS) από το 1975. [9] Ωστόσο, πριν από το 1990, δεν υπήρχε η τεχνολογία για την ακριβή ανίχνευση μικρών ποσοτήτων αλουμινίου που χορηγήθηκαν σε υποκείμενα (ανθρώπους) επιστημονικών μελετών. [10] Κατά συνέπεια, η ποσότητα του αργιλίου που θα μπορούσε να απορροφηθεί πριν από την έναρξη των αρνητικών επιπτώσεων, δεν ήταν γνωστή. 
 
Από το 1990, λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία, έχει παρατηρηθεί ότι μικρές ποσότητες αλουμινίου που παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα επηρεάζουν μια ποικιλία κυτταρικών και μεταβολικών διεργασιών στο νευρικό σύστημα και σε ιστούς άλλων μερών του σώματος. [1],[10],[11] Οι μεγαλύτερες αρνητικές επιδράσεις του αλουμινίου έχουν παρατηρηθεί στο νευρικό σύστημα και κυμαίνονται από δυσκολίες στη κίνηση έως εγκεφαλοπάθεια (αλλοιωμένη ψυχική κατάσταση, αλλαγές στην προσωπικότητα, δυσκολία σκέψης, απώλεια μνήμης, επιληπτικές κρίσεις, κώμα και πολλά άλλα). [2],[12]Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) αναγνωρίζει το αλουμίνιο ως γνωστή νευροτοξίνη. [2] Επιπλέον, η FDA έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τοξικότητας του αλουμινίου σε βρέφη και παιδιά. [13]  
 
«Τα βρέφη με φυσιολογική νεφρική λειτουργία ενδέχεται επίσης να διατρέχουν κίνδυνο λόγω του ταχέως αναπτυσσόμενου και ανώριμου εγκεφάλου και σκελετού τους, καθώς και ενός ανώριμου φραγμού αίματος-εγκεφάλου. Μέχρι να είναι 1 έως 2 ετών, τα βρέφη έχουν χαμηλότερα ποσοστά σπειραματικής διήθησης από τους ενήλικες, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών τους. Η Υπηρεσία ανησυχεί ότι τα μικρά παιδιά και τα παιδιά με ανώριμη νεφρική λειτουργία διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο που οφείλεται σε οποιαδήποτε έκθεση σε αλουμίνιο.»
- Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), Ιούνιος 2003 [13] 
 
5. ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΛΗΦΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ;
 
Το 2008, ο Οργανισμός Μητρώου Τοξικών Ουσιών και Νοσημάτων (ATSDR), ένα τμήμα του HHS, χρησιμοποίησε μελέτες για τις νευροτοξικές επιδράσεις του αλουμινίου για να προσδιορίσει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται περισσότερα από 1 χιλιοστόγραμμα (1.000 μικρογραμμάρια) αλουμινίου ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους, από του στόματος ανά ημέρα για να αποφευχθούν τα αρνητικά αποτελέσματα του αλουμινίου. [2] 
 
6. ΠΟΣΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ;
 
Για τον προσδιορισμό της ποσότητας αλουμινίου που μπορεί να εγχυθεί με ασφάλεια απαιτείται μετατροπή του ορίου ATSDR αλουμινίου λαμβανομένου από το στόμα. Το όριο ATSDR αλουμινίου λαμβανομένου από το στόμα (1.000 μικρογραμμάρια αλουμινίου ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ανά ημέρα) βασίζεται στο 0,1% του στοματικού αλουμινίου που απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος, καθώς ο πεπτικός σωλήνας εμποδίζει σχεδόν όλο το στοματικό αλουμίνιο (Εικ. 2α). [2] 
 
Σε αντίθεση, το αλουμίνιο λαμβανόμενο μέσω ένεσης ενδομυϊκά παρακάμπτει το πεπτικό σύστημα, και έτσι το 100% του αλουμινίου μπορεί να απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος συναρτήσει του χρόνου (δηλαδή, η αναλογία του απορροφημένου αλουμινίου είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη). Για να ληφθούν υπόψη αυτές οι διαφορετικές ποσότητες απορρόφησης, το όριο αλουμινίου από το στόμα ATSDR πρέπει να διαιρεθεί με 1.000. Αυτή η μετατροπή έχει ως αποτέλεσμα ενός ATSDR – παραγόμενου ορίου αλουμινίου στη κυκλοφορία του αίματος που προέρχεται από 1 μικρογραμμάριο αλουμινίου (0,1% των 1.000 μικρογραμμάρια) ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους ανά ημέρα (Εικ. 2β). 
 
Στη συνέχεια , για να αποφευχθούν οι νευροτοξικές επιδράσεις του αλουμινίου, όχι περισσότερο από 1 μικρογραμμάριο αλουμινίου ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους πρέπει να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος σε καθημερινή βάση. Το σχήμα 3 δείχνει το όριο αλουμινίου κυκλοφορίας αίματος που προέρχεται από το ATSDR για βρέφη διαφόρων ηλικιών με βάση το βάρος τους.  
 
7. ΠΟΣΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; 
 
Η ποσότητα αλουμινίου στα εμβόλια ποικίλλει. [16] Το 1968, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όρισε το όριο της ποσότητας αλουμινίου στα εμβόλια σε 850 μικρογραμμάρια ανά δόση με βάση την ποσότητα αλουμινίου που απαιτείται για την αποτελεσματικότητα ορισμένων εμβολίων. [6],[17] Κατά συνέπεια, η ποσότητα αλουμινίου σε παιδικά εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο κυμαίνεται από 125 έως 850 μικρογραμμάρια ανά δόση. Το σχήμα 4 δείχνει την περιεκτικότητα σε αλουμίνιο μίας δόσης διαφόρων εμβολίων που χορηγούνται σε παιδιά. 
 
8. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ATSDR; 
 
Μια πρόσφατη μελέτη που σκόπευε να συγκρίνει την ποσότητα αλουμινίου στα εμβόλια με το όριο κυκλοφορίας αίματος που προήλθε από το ATSDR δημοσιεύθηκε το 2011. [18] Ωστόσο, αυτή η μελέτη βασίστηκε εσφαλμένα στους υπολογισμούς της στο 0,78% του στοματικού αλουμινίου που απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος παρά στην τιμή του 0,1% που χρησιμοποιείται από το ATSDR στους υπολογισμούς του. [19],[20] Ως αποτέλεσμα, η μελέτη του 2011 υπέθεσε ότι σχεδόν 8 (0,78% / 0,1%) φορές περισσότερο αλουμίνιο μπορεί να εισέλθει με ασφάλεια στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό οδήγησε σε εσφαλμένο συμπέρασμα. 
 
9. ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; 
 
Τα εμβόλια εγχέονται ενδομυϊκά και δεν είναι γνωστός ο ρυθμός με τον οποίο το αλουμίνιο από τα εμβόλια μετακινείται από τον ανθρώπινο μυ στην κυκλοφορία του αίματος. Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι μπορεί να χρειαστούν από μερικούς μήνες έως περισσότερο από ένα χρόνο για να εισέλθει το αλουμίνιο από τα εμβόλια στην κυκλοφορία του αίματος, λόγω πολλαπλών μεταβλητών. [21]-[23] Επειδή η αθροιστική έκθεση στο αλουμίνιο από τα εμβόλια σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους υπερβαίνει το ημερήσιο όριο που προέρχεται από το ATSDR κατά αρκετές εκατοντάδες (Εικ. 3 και 4), και θα εξακολουθούσε να υπερβαίνει το όριο εάν το αλουμίνιο από εμβόλια εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος κατά την διάρκεια περίπου ενός έτους. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το αλουμίνιο από τα εμβόλια απορροφάται από τα ανοσοκύτταρα που ταξιδεύουν σε απομακρυσμένα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. [24]
 
Η έκταση των αρνητικών επιπτώσεων του αργιλίου στα εμβόλια δεν είναι γνωστή, καθώς δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες ασφάλειας που συγκρίνουν έναν πληθυσμό που εμβολιάστηκε με εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο με έναν πληθυσμό που δεν εμβολιάστηκε με τέτοια εμβόλια. 
 

Δικτυογραφία: 
 
[A].-- Education: Aluminum Vaccine Risk Statement (VRS) — Physicians for Informed Consent https://physiciansforinformedconsent.org/aluminum/
 
Bιβλιογραφικές Aναφορές 
 
American Academy of Pediatrics, Committee on Nutrition. Aluminum toxicity in infants and children. Pediatrics. 1996 Mar;97(3):413. 
Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR). Toxicological profile for aluminum. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services; 2008.3, 13-24, 145, 171-7, 208. 
Yokel RA. Aluminum in food—the nature and contribution of food additives. In: El-Samragy Y, editor. Food additive. Rijeka (Croatia): InTech; 2012. 203-28. 
Marrack P, McKee AS, Munks MW. Towards an understanding of the adjuvant action of aluminium. Nat Rev Immunol. 2009 Apr;9(4):287. 
Volk VK, Bunney WE. Diphtheria immunization with fluid toxoid and alum-precipitated toxoid. Am J Public Health Nations Health. 1942 Jul;32(7):690-9. 
Baylor NW, Egan W, Richman P. Aluminum salts in vaccines—U.S. perspective. Vaccine. 2002 May 31;20 Suppl 3:S18-22. 
U.S. Food and Drug Administration. Silver Spring (MD): U.S. Food and Drug Administration. Vaccines licensed for use in the United States; [updated 2018 Feb 14; cited 2018 Feb 27]. https://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/Ucm093833.htm. 
Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. Recommended immunization schedule for children and adolescents aged 18 years or younger, United States, 2018. https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/downloads/child/0-18yrs-child-combined-schedule.pdf. 
U.S. Food and Drug Administration. Silver Spring (MD): U.S. Food and Drug Administration. SCOGS (Select Committee on GRAS Substances); [cited 2018 Aug 16]. https://www.accessdata.fda.gov/scripts/fdcc/?set=SCOGS. 
Priest ND. The biological behaviour and bioavailability of aluminium in man, with special reference to studies employing aluminium-26 as a tracer: review and study update. J Environ Monit. 2004;6:376,392. 
Poole RL, Pieroni KP, Gaskari S, Dixon TK, Park KT, Kerner JA. Aluminum in pediatric parenteral nutrition products: measured versus labeled content. J Pediatr Pharmacol Ther. 2011;16(2):92-7. 
Sedman A. Aluminum toxicity in childhood. Pediatr Nephrol. 1992 Jul;6(4):383-93. 
U.S. Food and Drug Administration, Department of Health and Human Services. Rules and regulations. Fed Regist. 2003 Jun;68(100):34286. 
Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. National Center for Health Statistics: Data table for boys length-for-age and weight-for-age charts; [cited 2019 April 2]. https://www.cdc.gov/growthcharts/who/boys_length_weight.htm. 
Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. National Center for Health Statistics: Data table for girls length-for-age and weight-for-age charts; [cited 2019 April 2]. https://www.cdc.gov/growthcharts/who/girls_length_weight.htm. 
U.S Food and Drug Administration, Department of Health and Human Services. Revision of the requirements for constituent materials. Final rule. Fed Regist. 2011 Apr 13;76(71):20513-8. 
Office of the Federal Register, National Archives and Records Service, General Services Administration. Rules and regulations. Fed Regist. 1968 Jan; 33(6):369. 
Mitkus RJ, King DB, Hess MA, Forshee RA, Walderhaug MO. Updated aluminum pharmacokinetics following infant exposures through diet and vaccination. Vaccine. 2011 Nov 28;29(51):9538-43. 
Miller S, Physicians for Informed Consent. Erratum in 'Updated aluminum pharmacokinetics following infant exposures through diet and vaccination.' In: ResearchGate. Berlin (Germany): ResearchGate GmbH; 2020 Mar 6 [cited 2020 Mar 6]. https://www.researchgate.net/publication/51718934_Updated_Aluminum_pharmacokinetics_following_infant_
exposures_through_diet_and_vaccines/comments. 
Physicians for Informed Consent. Newport Beach (CA): Physicians for Informed Consent. Erratum in 'Updated aluminum pharmacokinetics following infant exposures through diet and vaccination'; [cited 2020 Mar 6]. https://physiciansforinformedconsent.org/mitkus-2011-erratum/. 
Flarend RE, Hem SL, White JL, Elmore D, Suckow MA, Rudy AC, Dandashli EA. In vivo absorption of aluminium-containing vaccine adjuvants using 26Al. Vaccine 1997 Aug-Sept;15(12-13):1314-8. 
Verdier F, Burnett R, Michelet-Habchi C, Moretto P, Fievet-Groyne F, Sauzeat E. Aluminium assay and evaluation of the local reaction at several time points after intramuscular administration of aluminium containing vaccines in the Cynomolgus monkey. Vaccine. 2005 Feb 3;23(11):1359-67. 
Weisser K, Göen T, Oduro JD, Wangorsch G, Hanschmann KO, Keller-Stanislawski B. Aluminium in plasma and tissues after intramuscular injection of adjuvanted human vaccines in rats. Arch Toxicol. 2019 Oct;93(10):2787-96. 
Masson JD, Crépeaux G, Authier FJ, Exley C, Gherardi RK. Critical analysis of reference studies on the toxicokinetics of aluminum-based adjuvants. J Inorg Biochem. 2018 Apr;181:87-95.

Αεροπορικό εισιτήριο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Posted: 02 Jan 2021 08:00 AM PST

Σχόλιο ID-on't: Πρόκειται για σημαντική μάχη. Εάν κερδηθεί αυτή η μάχη στην Γερμανία, δεν νομίζουμε ότι έχει ελπίδες το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι σημαντικό μάλλον για τους Γερμανούς λόγω των διακρίσεων, των διώξεων και των θανάτων που έλαβαν χώρα κατά το Ναζιστικό παρελθόν τους. Προφανώς δεν επιθυμούν να ξαναδούν διακρίσεις, έστω και με "υγειονομικό" λόγο. Μακάρι να επικρατήσουν αυτές οι φωνές, οι φωνές της λογικής οι οποίες βιωματικά δηλώνουν ότι η ελευθερία είναι ακόμη πιο σημαντική και από το σημαντικό αγαθό της υγείας... 
_________________
 
Το ερώτημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και απαιτείται νομοθετική παρέμβαση. Γιατί ναι μεν το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά ίσως από την πίσω πόρτα παγιωθούν συνθήκες διάσπασης σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
 
Η κατάσταση είναι πολύπλοκη, γιατί υπάρχουν πολλοί τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής που για να επιστρέψουν και πάλι στην κανονικότητα, θα μπορούσαν θεωρητικά, και παρά τις οποίες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, να επιβάλουν ως όρο την υποχρέωση εμβολιασμού των πολιτών. Τέτοιοι τομείς είναι ο χώρος του θεάματος, η εστίαση, ο τουρισμός.
 
Το ενδεχόμενο δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ήδη την αρχή έκανε αρχές Νοεμβρίου η αεροπορική εταιρεία Quantas της Αυστραλίας. „Θέλουμε να προσαρμόσουμε τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες πριν επιβιβάζονται στο αεροσκάφος, να δείχνουν βεβαίωση ότι έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού" είπε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Άλαν Τζόις. Γερμανοί συνταγματολόγοι, βουλευτές ακόμη και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν φοβούνται ότι εάν δεν γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις, θα φτάσει η στιγμή, που όσοι από επιλογή δεν εμβολιάζονται θα πέφτουν θύματα διακρίσεων και αποκλεισμού από τμήματα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα. 
 
Θα οδηγήσει στην κοινωνική διάσπαση το εμβόλιο;  
 
Νομοθετική παρέμβαση  
 
Νομομαθείς πολιτικοί του μεγάλου συνασπισμού εξετάζουν νομοθετική απαγόρευση προνομίων για πολίτες που εμβολιάζονται. Ο Γιοχάνες Φέχνερ, εκπρόσωπος της Κ.Ο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για νομικά θέματα, αναφέρει στο σημερινό φύλλο της Welt ότι το κόμμα του μελετά νομικές ρυθμίσεις απαγόρευσης περιπτώσεων άνισης μεταχείρισης ανάμεσα στους εμβολιασθέντες και μη, κυρίως στον ιδιωτικό οικονομικό τομέα. "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όταν αεροπορικές εταιρείες ή εστιατόρια επιτρέπουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους μόνο σε όσους εμβολιάζονται, τέτοια προνομιακή μεταχείριση θα οδηγήσει στη διάσπαση της κοινωνίας". Ο ομόλογός του από το Χριστιανοκοκοινωνικό Κόμμα CSU Φόλκερ Ούλριχ επισημαίνει στην ίδια εφημερίδα ελλείψεις. "Σε κρατικό επίπεδο ισχύει ο νόμος απαγόρευσης των διακρίσεων, που αποκλείει εξ υπαρχής τις διακρίσεις πχ. στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανάμεσα σε όσους εμβολιάζονται και σε όσους από επιλογή τους δεν θα το κάνουν. Αλλά στον δημόσιο τομέα υπάρχουν πολλά ρυθμιστικά κενά, που θα πρέπει να καλύψουμε".  
 
Προς επίρρωση των λεχθέντων του και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας κατά των Διακρίσεων Σεμπάστιαν Μπίκεχιρ επιβεβαιώνει ότι οι Γενικοί Όροι Συναλλαγών AGB δεν προσφέρουν νομοθετικό πλαίσιο χειρισμού περιπτώσεων πολιτών που πέφτουν θύμα διακρίσεων στην καθημερινότητά τους, επειδή πχ. δεν εμβολιάζονται. "Ο νομοθέτης θα πρέπει να προνοήσει ρυθμιστικά, εάν θέλει να προστατεύσει επαρκώς αυτήν την κατηγορία πολιτών". Το πρόβλημα έχει "διαγνωσθεί" και από την κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ έχουν ήδη ταχθεί κατά προνομίων για πολίτες με εμβόλιο. 
 
Ίνγκριντ Χάρτγκες: Δεν είναι ώρα για θεωρητικολογίες  
 
Πρώτα εμβολιασμοί και μετά βλέπουμε  
 
Αλλά πώς τοποθετούνται οι διάφοροι κλάδοι; Η Ίνγκριντ Χάρτγκες, πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ξενοδόχων και Εστιατόρων (DEHOGA), υποστηρίζει ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για "θεωρητικολογίες", όπως αναφέρει στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa. Όσον καιρό δεν υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα για όλους, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για περιορισμούς. Όλοι έχουν καταρχήν μεγάλο συμφέρον στο να μπορέσουν να εμβολιαστούν, όποιος φυσικά το θέλει. Κι αυτό ισχύει και για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις γαστρονομίας. Ο κλάδος θα πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους χωρίς διακρίσεις". Η Χάρτγκες φέρνει ως παράδειγμα έναν νέο σε ηλικία πολίτη, ο οποίος λόγω ακριβώς της ηλικίας του θα εμβολιαστεί τελευταίος, δεν θα πρέπει να πηγαίνει σε εστιατόρια ή κινηματογράφους μέχρι τότε; "Υπάρχουν πολλά ανοιχτά νομικά θέματα, όπως εάν ένας ξενοδόχος θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η πολιτική πρέπει να δημιουργήσει νομοθετική σαφήνεια". Κατά την άποψη του προέδρου του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Οικονομίας Συναυλιών και Εκδηλώσεων Γενς Μίχο, νομικός ο ίδιος, ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για την είσοδο σε εκδηλώσεις ισοδυναμεί με διάκριση σε βάρος εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν.  
 
"Από νομικής πλευράς παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας των πολιτών σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 3 του Θεμελιώδους Νόμου, γι' αυτό το κράτος δεν μπορεί να αρνηθεί την ψήφιση νόμου που να ρυθμίζει την προνομιακή μεταχείριση των εμβολιασθέντων". Ο Γενς Μίχο υποστηρίζει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και με τη διενέργεια γρήγορων τεστ σε όσους θέλουν να βγάλουν εισιτήριο για συναυλίες. Προς το παρόν ο κλάδος του, που έχει υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, έχει θέσει ως προτεραιότητα το ερώτημα, πότε συναυλίες και άλλοι τύποι εκδηλώσεων θα μπορούν να γίνονται και να είναι οικονομικά αποδοτικές. 
 
Αντίθετα ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ιατρών Φρανκ Βάλτερ Μοντγκόμερι θεωρεί εφικτό μακροπρόθεσμα, όσοι εμβολιάζονται να τους δοθούν ιδιαίτερα δικαιώματα. Μιλώντας στο Γερμανικό Ραδιόφωνο DLF ανέφερε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται όσον καιρό δεν υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα σε όλους. "Αλλά αργότερα, όταν όλοι αποκτήσουν πρόσβαση στο εμβόλιο και μπορεί να διαγνωσθεί ανοσία επί τη βάσει αιματολογικών εξετάσεων, τέτοιες αποφάσεις καθίστανται δυνατές" υπογράμμισε παραπέμποντας σε απαγορεύσεις που ήδη υπάρχουν για εισόδους σε χώρες χωρίς εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού ή τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς ως προϋπόθεση για την εγγραφή παιδιών σε ορισμένα γερμανικά νηπιαγωγεία.
 
Πηγή: dw.co

2020 σε ευχαριστώ!

Posted: 02 Jan 2021 07:00 AM PST

Το βασικότερο δώρο που άφησε το 2020 είναι η επιβίωση. Όποιος ζει και έχει υγεία, διαθέτει μια εξαιρετική βάση συζήτησης… Μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου, όπως σοφά αναφέρει το απόφθεγμα.
 
 
Επιβιώνω ακόμα, ελπίζω και έχω δει μερικές προσδοκίες μου να υλοποιούνται και πολλές να διαψεύδονται – και γι' αυτές δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον. Για όλα εμένα μέμφομαι, όλα τα περιμένω από εμένα, με τη βοήθεια του Θεού. 
 
Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για λογαριασμό των άλλων. Ούτε τώρα μπορώ να το κάνω ούτε στο μέλλον θα δύναμαι. Όσα φέρει έκαστος εντός του είναι γνωστά μόνο σ' εκείνον. Μιλώ για τον εαυτό μου. 
 
Ήταν μια ωραία χρονιά. Δεν έχω παράπονο. Ήρθε κουβαλώντας μαζί της έναν αέρα αβεβαιότητας, ασάφειας, αοριστίας και φεύγει, αφήνοντας όλα αυτά πίσω αλλά και αρκετά δώρα. 
 
Το περιβάλλον γύρω μου είναι μεγάλο κομμάτι από την ομορφιά του κτιστού κόσμου αλλά και μεγάλο αγκίστρι στο οποίο συχνά «πιάνομαι», αποσπώμενος από τη βασική ανθρώπινη αποστολή που είναι η αυτοπραγμάτωση, η κατανόηση του νοήματος του ζειν και –πάνω απ' όλα- η προσέγγιση του Θεού. 
 
Το 2020 μπορούν, απολύτως δικαιολογημένα, να ονειδίσουν εκείνοι που υπέστησαν απώλειες, έχασαν δικούς τους ανθρώπους και τη θέση της θέρμης της διαπροσωπικής σχέσης κατέλαβε ο τρόμος του κενού. Για εκείνους το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σιωπήσω επειδή γνωρίζω πως είναι τα πράγματα άμα τη ελεύσει του κενού. Από την άλλη εγώ ευγνωμονώ το έτος επειδή έριξε άπλετο φως σε αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπίσω, σε ελλείψεις που οφείλω να πληρώσω, σε σφάλματα που πρέπει να αποφύγω. 
 
Το 2020 έδειξε και μερικές από τις δυνατότητές μου. Μια από αυτές, που μπορώ και είναι δέον να καλλιεργήσω είναι η συναισθηματική αποστασιοποίηση από τα τεκταινόμενα, από τον αναβρασμό της στιγμής και από την ενέργεια που παράγει η σύγκρουση των συμφερόντων. 
 
Τα συμφέροντα τούτα μπορεί να είναι μικρά μπορεί και μεγάλα. Συμφέρον (νομίζει ότι) έχει ο πολιτικός που σπρώχνει τους «συναδέλφους» του για να κερδίσει το… εκτόπισμά του μερικά εκατοστά εγγύτητας στον πρωθυπουργό, συμφέρον (νομίζει ότι) έχει και η δεσποινίς Τούλα που ενθουσιάστηκε επειδή απέσπασε το λάγνο βλέμμα του αφεντικού της, που ξερογλύφτηκε στη θέα των άρτι αποτριχωμένων ποδιών της, τα οποία ξεχείλιζαν μέσα από το εφαρμοστό μίνι φόρεμα. 
 
Η αποστασιοποίηση και η συμπόνοια μαζί και η αγάπη χωρίς ταύτιση και πάθος είναι μια καλή συνταγή για να ζει κάποιος. 
 
Ευτυχώς, μέσα στο 2020 προσέγγισα το πνευματικό σημείο όπου όσα θέλουν οι άλλοι, εκτός από το δικαίωμά τους στην Ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την επιβίωση, μου φαντάζουν σαν φυσικά φαινόμενα, σαν αλλαγές του καιρού που έρχονται και παρέρχονται και με επηρεάζουν δίχως να με αφορούν ιδιαίτερα. Η Ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η επιβίωση είναι πανανθρώπινοι στόχοι ιεροί και σεπτοί, θείες προσταγές τις οποίες είναι προδοσία του εαυτού μας και της ανθρωπότητας όλης να αγνοούμε, να υποτιμούμε, να παραμελούμε. 
 
Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου σαν ένα θαύμα που ξεδιπλώνεται με χάρη και προσπαθώ να βρω το μοτίβο, τον κανόνα και την τάξη μέσα στο φαινομενικό χάος. Μέσα στην χρονιά συνειδητοποίησα ότι όλα όσα έρχονται και παρέρχονται είναι ενιαία. Δεν πρόκειται για ασυνάρτητες καταχωρήσεις σ' ένα παραληρηματικό αφήγημα αλλά για κεφάλαια μυθιστορήματος, για εξισώσεις, που οδηγούν αναπόφευκτα σ' ένα ασύλληπτο, μαγικό, απροσπέλαστο για τον κοινό νου αποτέλεσμα. 
 
Μέσα στο 2020 παρατήρησα καλύτερα και τον εαυτό μου και με πίεσα (όχι όσο σκληρά θα έπρεπε) να κάνω το σωστό. Κατανόησα τις μηχανιστικές αντιδράσεις μου πάνω σε ζητήματα, τις αδιέξοδες ταυτίσεις μου και τις μάταιες έχθρες. Ερμήνευσα κάποια από τα χαρακτηριστικά μου, τα οποία φάνταζαν ακατανόητα. 
 
Η κατανόηση του περιβάλλοντος και η πρόθεσή μου να καταλάβω ακόμα περισσότερα, σε μεγαλύτερο βάθος και έκταση, με κάνει να αισιοδοξώ αλλά και να φοβάμαι – η έλλειψη φόβου Θεού, νομίζω, είναι η πηγή πάσης ανοησίας. 
 
Ευλογημένο ήταν το 2020. Με ενθουσίασε που η αγνή, ανόθευτη απέχθειά μου για την εξουσία μπόρεσε να προσωποποιηθεί. Η καταπίεση της εξουσίας, η κατάχρηση της ισχύος, ο ασφυκτικός έλεγχος των ανθρώπων από τους δυνάστες-δεσμοφύλακες συμβολοποιήθηκαν σε πρόσωπα αξιοθρήνητα, άξια κάθε μομφής και χλεύης. Να και κάπου που είχα δίκιο, στα πολλά λάθη μου: οι έχοντες εξουσία αλλά και οι ζητούντες αυτήν είναι ακριβώς όπως τους φανταζόμαστε – κι ακόμα χειρότεροι… 
 
2020 σε ευχαριστώ που υπήρξες στη ζωή μου. Με υπέβαλες σε δοκιμασίες και κινδύνους όχι για να με συντρίψεις, αλλά για να με διδάξεις. Πάλι καλά… 
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!
 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Posted: 02 Jan 2021 06:00 AM PST

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας
 
Το 2021 θα είναι η χρονιά της Κύπρου, ελπίζω με την καλή έννοια. Αν γίνουν λάθη από την Αθήνα και τη Λευκωσία υπάρχει κίνδυνος να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να αποκτήσει η Τουρκία πλήρη έλεγχο στον Βορρά και μερικό έλεγχο στον Νότο. Ακούγοντας την προπαγάνδα του Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου Τατάρ περί δύο κρατών στη Μεγαλόνησο θυμήθηκα το σχέδιο του Τούρκου Συνταγματολόγου Νιχάτ Ερίμ, το οποίο εκπονήθηκε το 1956. Τότε οι Ελληνοκύπριοι αγωνίζονταν για την Ένωση με την Ελλάδα και κατά των Βρετανών. Το σχέδιο έχει ως εξής, όπως το έχει κωδικοποιήσει σε πολλές ομιλίες του ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.
 
Ο Νιχάτ Ερίμ, που αργότερα έγινε και πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπέβαλε στον τότε πρωθυπουργό Μεντερές και στον τότε υπουργό εξωτερικών Ζορλού το σχέδιο, που φέρει το όνομά του, και που έγινε δεκτό ως ο σχεδιασμός της Τουρκίας για την Κύπρο.
 
Το σχέδιο προνοεί την ανάκτηση της Κύπρου (την θεωρούσαν Οθωμανική, την έχασαν και ζητούν να την ανακτήσουν) σε έξι στάδια, με την υλοποίηση έξι επί μέρους στόχων. Τα πέντε στάδια έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Μένει προς υλοποίηση ο τελευταίος στόχος.  
 
Πρώτος στόχος ήταν η παρεμπόδιση της απόδοσης της Κύπρου στην Ελλάδα. Επετεύχθη.  
 
Δεύτερος στόχος ήταν η απόκτηση από την Τουρκία νόμιμων δικαιωμάτων επί της Κύπρου. Επετεύχθη με τη βοήθεια και της Βρετανίας.  
 
Τρίτος στόχος ήταν η συγκέντρωση των διασκορπισμένων σε όλη την Κύπρο Τουρκοκυπρίων σε θυλάκους, ώστε να αποτελέσουν συμπαγείς, ομοιογενείς, μάζες. Τα κατάφεραν, σ' ένα μεγάλο ποσοστό, με την ανταρσία των Τουρκοκυπρίων από τα Χριστούγεννα του 1963 μέχρι τους βομβαρδισμούς του καλοκαιριού 1964 από την τουρκική Αεροπορία.  
 
Τέταρτος στόχος ήταν να θεραπευθεί η αριθμητική μειονεξία τους. Οι Τούρκοι της Κύπρου ήταν το 18% και οι Έλληνες το 82%. Και τον στόχο αυτό τον υλοποίησαν. Μετά την Τουρκική εισβολή μετέφεραν και εξακολουθούν να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους στα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου. Ο εποικισμός αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και στις αρχές του ΟΗΕ, αλλά ήδη δημιουργείται τετελεσμένο. Τον ψευδοπρόεδρο Τατάρ τον εξέλεξαν οι ψήφοι των εποίκων.  
 
Πέμπτος στόχος ήταν να αποκτήσουν τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής. Ο Αττίλας σήμερα διαθέτει δύναμη 40.000 τουλάχιστον επί Κυπριακού εδάφους, ενώ τα πολεμικά και ερευνητικά σκάφη του τουρκικού Ναυτικού περιπολούν απειλητικά..  
 
Μένει ανεκπλήρωτος ο έκτος στόχος τους που προνοεί τον πλήρη πολιτικό έλεγχο της Κύπρου Αυτός ο στόχος επιδιώκεται να υλοποιηθεί από την Άγκυρα και τον πρόθυμο Τατάρ με τη λύση των δύο κρατών. Παρά τη φρασεολογία αυτή η Τουρκία σήμερα δεν ενδιαφέρεται για την ενσωμάτωση των Κατεχομένων. Προτιμά μία λύση Συνομοσπονδίας, μία χαλαρή ένωση δύο ισοτίμων κρατών (ή πολιτειών), έτσι ώστε να ελέγχει πλήρως το τουρκοκυπριακό κράτος και να μπορεί να παρεμβαίνει –με διάφορες δικαιολογίες- στο ελληνοκυπριακό κράτος.  
 
Ας θυμηθούμε τα περίφημα λόγια του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου στο διάγγελμά του της Μεγάλης Τετάρτης του 2004 κατά του Σχεδίου Ανάν: Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα! Και εγώ θα έλεγα: Την Κυπριακή Δημοκρατία και τα μάτια μας. Τα δύο κράτη δεν είναι λύση, θα είναι διάλυση.  
 
Άρθρο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 2.1.2021  

Ψυχωσική κορωνολατρεία: προς ένα νέο είδος μιας ιδιόμορφης «θρησκείας»…

Posted: 02 Jan 2021 05:00 AM PST

Του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας
 
Με τιμές αρχηγού κράτους λοιπόν (αυτές δηλαδή που αφαιρέθηκαν από το…σκοταδιστικό Άγιο Φως, το οποίο και είχαν παραπετάξει τότε λάθρα εις δευτεροτριτεύον αεροδρόμιον, «ἵνα μή μιανθῶσιν») και με την παρουσία πολιτικάντηδων, ταξιάρχων, πλήθους αστυνομικών, αλλά φυσικά και πανστρατιάς δημοσιογράφων, ετελέσθη προ ολίγων ημερών η υποδοχή υπό του καθεστώτος (και δια του επισήμου γκαουλάιτερ της ημετέρας γερμανοκρατούμενης Ανθυπομπανανίας) δύο… κιβωτίων με εμβόλια. Τα οποία κιβώτια μέχρι τα σύνορα του προτεκτοράτου τα μετέφεραν εποχούμενοι τινές πακετάδες, με επισημότητα σχεδόν ισότιμη σουβλατζίδικου ντιλίβερυ. Κάπου εκεί στα σύνορα όμως έλαμψε το φως και εσημειώθη το μέγα θαύμα. Όθεν και διοργανώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η μεσσιανική παράτα. Η οποία παράτα επανελήφθη και λίγες μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο με την άφιξη μερικών ακόμη δεκάδων κιβωτίων. 
 
Και ασφαλώς ενδιάμεσα είδαμε και τις θαυμαστές εικόνες σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας - τις εικόνες των πρώτων επισήμων εμβολιασμών (;) για τα μάτια των ιθαγενών της αποικίας - με την τελετουργία να συνεχίζεται με ευλαβική κατάνυξη και δραματουργική κορύφωση. Ίνα πληρωθή δια μίαν εισέτι φοράν το ρηθέν όσων το «προεφήτευσαν» ήδη από την περασμένη άνοιξη ότι εδώ μιλάμε για ένα σχεδόν νέο είδος μιας ιδιόμορφης θρησκείας πλέον. Με τα δικά της καινούργια δόγματα, τα δικά της ιερά αντικείμενα (μάσκα, εμβόλιο), το δικό της τελετουργικό, τη δική της πολύωρη καθημερινή τηλεοπτική (τρομο)λατρεία, το δικό της ιερατείο και φυσικά τους δικούς της πιστούς (οι οποίοι ξεκινούν από τη φάση του πανικού και του τρόμου και - μέσω διαδοχικών σταδίων εσωτερικής…εξέλιξης - φτάνουν έως το σημείο να υπολείπονται ελάχιστα σε φανατισμό από βασιβουζούκους τζιχαντιστές).  
 
Τεράστια η συνεισφορά φυσικά σε όλα αυτά και ενός πλήθους από αποστάτες (και έως πρόσφατα φερομένους ως χριστιανούς ορθοδόξους) ιερείς και αρχιερείς, που κάνουν εδώ και 10 μήνες κυριολεκτικά ό,τι μπορούν για να παράσχουν στη νέα «θρησκεία» όχι μόνο πρόθυμα στελέχη και πανικόβλητους πιστούς (που σύντομα μεταλλάσσονται επίσης σε φανατικά στίφη), αλλά και την απαιτούμενη θεολογική κάλυψη (μέσω της τερατώδους ψευτοθεολογίας των απολυμασμένων ναών και της «ευλογημένης» μασκοφορίας). Το πλήθος αυτό (κληρικών τε και πιστών) είναι μάλιστα ραγδαία αυξανόμενο και ραγδαία «εμπλουτιζόμενο» και από πρόσωπα ως χτες σχεδόν υπεράνω υποψίας, που η πτώση τους μόνο θλίψη και βαθιά απογοήτευση μπορεί να προκαλεί. Ίσως σε μία ακόμη προτύπωση της ανατριχιαστικής εκείνης αποκαλυπτικής ρήσεως ότι «ἐγερθήσονται ψευδόχριστοι καί ψευδοπροφῆται, καί δώσουσι σημεῖα καί τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καί τούς ἐκλεκτούς». Εδώ μάλιστα δεν υπάρχουν ακόμη καν σημεία και τέρατα, πέρα από μία εκτεταμένη χυδαία προπαγάνδα και μία μαζική ψύχωση λόγω ενός μεθοδικά καλλιεργούμενου τρόμου του θανάτου. Τόσο το χειρότερο συνεπώς και γι' αυτούς και για τις «δικαιολογίες» τους. 
 
Πάντως, η νέα «θρησκεία» των κοβιντάκηδων εννοείται ότι ήρθε εξ αρχής για να μείνει. Μέχρι να τη σκορπίσει ασφαλώς ο πραγματικός Νικητής και του θανάτου και όλων των ψευδοθρησκειών (αλλά και των ψεμάτων γενικότερα). Μέχρι τότε όμως, θα μείνει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί με την επιστημοφανή βλασφημία της και τη λατρεία των ανεκδιήγητων ειδώλων της. Απλώς θα μεταλλάσσεται και αυτή, σύμφωνα με τις μεταλλάξεις του ιού (ή ακριβέστερα, με τις εμφανίσεις καινούργιων, που θα «εξαπλώνονται» και κατά καιρούς ίσως και να «συρρικνώνονται» λίγο, ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες της καθεστωτικού διευθυντηρίου). Και βέβαια η νέα αυτή θρησκεία (παραληρηματικό κράμα σεκταριστικού παγανισμού και μανιχαϊστικού νεοπουριτανισμού) θα γίνεται όλο και πιο ακραία ζηλωτική και ασφυκτικά πιεστική εναντίον των αντιφρονούντων. Απαραίτητος δηλαδή συνοδοιπόρος του καθεστωτικού φασισμού, που δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει μόνος του.  
 
Καμμία άθλια δυστοπική δικτατορία εξάλλου δεν μπορεί να σταθεί μόνο με τα όπλα και την τρομοκρατία των εξωνημένων ΜΜΕ. Χρειάζεται και το φιλοσοφικό/ψευδοανθρωπιστικό της περίβλημα και την ιδεολογική της περιχαράκωση και τους «θεολογικούς» της μανδύες. Και πάνω απ' όλα βέβαια χρειάζεται και τα όπιά της…

«ΟΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΥΗ ΚΙΑΓΙΑ!

Posted: 02 Jan 2021 04:00 AM PST

από το κανάλι Focus FM 103.6 
 
Αποκαλυπτική ήταν για ακόμα μια φορά η παθολόγος Εύη Κιαγιά η οποία μιλώντας στον Focus Fm 103,6 πρότεινε να κάνουν άμεσα τεστ αντισωμάτων όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί για να είμαστε βέβαιοι για τη λειτουργία του εμβολίου και για να ξεπεραστούν όλες οι αμφιβολίες για το αν πραγματικά εμβολιάστηκαν οι επώνυμοι μπροστά στις κάμερες. 
 
Η κα. Κιαγιά έκανε παράλληλα λόγο για σοβαρότατα λάθη στην on camera χορήγηση του εμβολίου που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότατες συνέπειες στην υγεία των εμβολιασθέντων!
 
Η παθολόγος τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Στέφανου Δαμιανίδη είπε ξεκάθαρα ότι γιατροί δέχονται απειλές από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους προκειμένου να μην εκφέρουν αντίθετη άποψη περί κορονοιου ή εμβολίου! 
 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ!!!!!

Posted: 02 Jan 2021 03:30 AM PST

Είπε ο Πέτσας:

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΟ;

Τα Αγια Θεοφάνεια ενοχλούν τα τιγκαρισμένα ΜΜΜ δεν ενοχλούν.....

Η πολυκοσμία στους ναούς μας ενοχλεί...

Η πολυκοσμία στην πλατεία Συντάγματος από αλλοδαπούς την Πρωτοχρονιά ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ....

Φαρσαλινός (Δρ Ιατρικής): Πρωτοφανής ασέβεια προς τα παιδιά το κλείσιμο των σχολείων!

Posted: 02 Jan 2021 03:00 AM PST

Συζητώ εδώ και μέρες για την πρωτοφανή ασέβεια προς τα παιδιά με το κλείσιμο των σχολείων. 
 
Στις 13 Νοεμβρίου είχαν σχολιάσει λακωνικά ότι το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στα παιδιά.
 
Σήμερα επιβεβαιώθηκε ακριβώς αυτό, σε κάθε απάντηση. Ότι ουδέποτε ελήφθη υπόψη η βλάβη που προκαλούν στα παιδιά, αλλά κριτήριο ήταν μόνο η διασπορά. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο, στην τελευταία απάντηση, να ειπωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ήταν άχρηστο το κλείσιμο των σχολείων διότι στις περισσότερες χώρες δεν έκλεισαν τα σχολεία αλλά το επιδημικό κύμα αντιμετωπίστηκε.  
 
Προσέξτε όμως, η απάντηση δεν δόθηκε ως αποδοχή του λάθους αλλά μόνο ως δικαιολογία για την επαναλειτουργία των σχολείων…  
 
Αλλά τί να ξέρει η UNICEF όταν προειδοποιεί (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για τα προβλήματα στα παιδιά από το κλείσιμο των σχολείων;  
Το μόνο που μας απασχολεί εμάς είναι η αύξηση της κινητικότητας όταν οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο (που φυσικά δεν μετράει και κανείς)… Για τα παιδιά έχει ο Θεός…
 

Ποιος θα σώσει τον κόσμο; (μας απαντάει ένας κορυφαίος χειρουργός...)

Posted: 02 Jan 2021 02:00 AM PST

Τα ΜΜΕ εδώ και 9 μήνες έχουν κατακλυστεί από γιατρούς – λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους κ.λπ.
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Ολοι μιλούν για τον κορωνοϊό και την «επιστήμη». «Η επιστήμη», λένε εν χορώ, «θα σώσει τον κόσμο» (αυθύπαρκτη είναι η επιστήμη, κάτι σαν οντότητα ή… αδέσποτη λάμψη στα μυαλά των ανθρώπων). Ο Θεός καταργήθηκε από το λεξιλόγιο των δημοσιογράφων, των «ειδικών», των πολιτικών∙ είναι άφαντος στη δημόσια σφαίρα.
 
Παρακολουθώντας γιατρούς να σπένδουν φράσεις στον βωμό της επιστήμης και να έχουν λησμονήσει τον Θεό, θυμήθηκα τον Λεωνίδα Παπασταματίου και τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «δημοκρατία» (25/07/2020) για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, που τιτλοφορείται «Δυο ζωές σε μία – Ενας θάνατος για δύο».* 
 
Ο Λεωνίδας Παπασταματίου είναι καθηγητής Χειρουργικής, γνωστός στους φίλους του ως «χειρουργός Τοξότης». Σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 50 ετών, που διήρκεσε η σταδιοδρομία του, πραγματοποίησε περισσότερες από 20.000 επεμβάσεις, σώζοντας πολλές εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, ζωές. 
 
Αναφερόμενος στις επεμβάσεις που πραγματοποίησε, είπε: «Εχω λάβει μέρος (όχι μόνο ως πρώτος χειρουργός, αλλά και ως βοηθός τα παλαιότερα χρόνια, αλλά και τα τελευταία που βοήθησα τους συναδέλφους), σε περισσότερες από 20.000. Σταμάτησα να μετράω. Είναι καταγεγραμμένα στην αυτοβιογραφία, αλλά όχι με λεπτομέρειες. Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, πόσους έσωσα, καταρχάς ο Θεός τούς έσωσε, εγώ ήμουν το εκτελεστικό όργανο. Το νούμερο είναι μεγάλο, δεν μπορώ να αναφέρω, είναι χιλιάδες ίσως ή μερικές εκατοντάδες».
 
Εχουμε, λοιπόν, στον ίδιο επιστημονικό κλάδο δύο στάσεις ζωής. Η μία μάς υπόσχεται ότι «η επιστήμη θα σώσει τον κόσμο». Η άλλη πλευρά της όχθης λέει ότι ο Θεός σώζει. Οι γιατροί είναι τα εκτελεστικά όργανα της θείας βούλησης. Καθένας μπορεί να επιλέξει με ποια πλευρά επιθυμεί να ταυτιστεί. Είναι θέμα κοσμοαντίληψης και ανατροφής. 
 
* Η αυτοβιογραφία του κ. Παπασταματίου, η οποία τιτλοφορείται «Δυο ζωές σε μία – Ενας θάνατος για δύο», είναι μια από τις συναρπαστικότερες καταγραφές απομνημονευμάτων που έχω διαβάσει. Ο συγγραφέας δεν αξιοποιεί το συγγραφικό χάρισμά του για να ωραιοποιήσει τα έργα και τα λόγια του. Είναι ειλικρινής, ακριβής, απροσχημάτιστος. Αξίζει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.
 

200 χρόνια μετά….

Posted: 02 Jan 2021 01:00 AM PST

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Αν αναλογιστεί κανείς τι έχει αλλάξει στην περιοχή μας από το 1821, δύσκολα θα βρει κάτι άλλο πέρα από την ύπαρξη του ελληνικού κράτους. Κατά τα άλλα, η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι αυτοκρατορία, την οποία οφείλουν οι πάντες να σέβονται χωρίς η ίδια να σέβεται κανέναν και τίποτε. Δεν δέχεται καμία μεσολάβηση των δυτικών δυνάμεων ή της Ρωσίας και δεν εφαρμόζει καμία μορφή δικαίου πέρα από αυτό της πυγμής. Οι δυτικές δυνάμεις (σε αυτές υπάρχει μία μικρή διαφορά, καθώς η αγγλική ισχύς έχει υποκατασταθεί από την αμερικανική) εξακολουθούν να θεωρούν την Τουρκία το απόλυτο αφεντικό στην περιοχή αναγνωρίζοντάς της το δικαίωμα να επιβάλεται δια της στρατιωτικής ισχύος σε όλους τους λαούς της περιοχής μας στο βαθμό που κάτι τέτοιο δεν αντίκειται άμεσα στα ιδιαίτερα συμφέροντα των δυτικών δυνάμεων στην περιοχή. Η Ρωσία, επίσης, συνδιαλλέγεται μαζί της προσπαθώντας να την αποσπάσει από την επιρροή των δυτικών δυνάμεων και δεν δείχνει καμία διάθεση σύγκρουσης μαζί της, όπως ακριβώς και όταν ξεκινούσε η Ελληνική Επανάσταση, στα χρόνια του τρισάθλιου τσάρου Αλεξάνδρου.
 
Αυτό σημαίνει άραγε ότι είμαστε κοντά σε μία επανάληψη του 1821; Δηλαδή το ελληνικό κράτος πλέον θα κατορθώσει εκμεταλλευόμενο την συγκυρία και την υπεροψία και αδιαλλαξία των Τούρκων να επικρατήσει ξανά επί της Τουρκίας; Ή μήπως σημαίνει ακριβώς το αντίθετο; ότι βρισκόμαστε κοντά στην ανακατάληψη του ελληνικού κράτους από την Τουρκία; ή, τέλος, ότι τίποτε από τα δύο προηγούμενα δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, αλλά η ομοιότητα της κατάστασης στην περιοχή μας με την κατάσταση που επικρατούσε το 21 είναι απλώς τυχαία;  
 
Αφήνοντας την απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα στους μονίμως αστοχούντες στις προβλέψεις του γεωπολιτικούς αναλυτές και αναλυταράδες, θα προβούμε σε μία συνοπτική καταγραφή των λόγων που οδήγησαν στην δημιουργία του ελληνικού κράτους:  
 
Ιωάννης Καποδίστριας, Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κωνσταντίνος Κανάρης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Μακρυγιάννης, Νικηταράς και μερικές χιλιάδες ακόμη Αγωνιστές, που, δεν πρέπει να το λησμονούμε αυτό, δεν τα έβαλαν μόνο με τους Τούρκους και τους Αιγύπτιους, αλλά κυρίως με τα καθάρματα, ξένους πράκτορες με την προβειά του Φιλέλληνα και ντόπιους πράκτορες των ξένων που προσπάθησαν αρχικά να σβήσουν την Επανάσταση από μέσα και στην συνέχεια να την περιορίσουν και να την ελέγξουν υποτάσσοντας την Ελλάδα στα αφεντικά τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έμμισθοι τραμπούκοι κατέβασαν το πανό των κατοίκων της περιοχής που δεν θέλουν την Υπηρεσία Ασύλου στην περιοχή τους!!!

Posted: 02 Jan 2021 12:00 AM PST

Το πανό που είχαν αναρτήσει οι κάτοικοι της περιοχής
 
Τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα (31/12/20) πληρωμένοι τραμπούκοι, έκαναν επιδρομή στα κρυφά- όπως όλοι του είδους τους- και κατέβασαν το πανό που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τους ενοίκους της πολυκατοικίας στην οδό Μοναστηρίου 85, που " κάποιοι" για "κάποιους "λόγους θέλουν να εγκαταστήσουν την Υπηρεσία Ασύλου!
 
Φυσικά η επιδρομή και οι επιδρομείς έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο θα δημοσιευθούν εν καιρώ... 
Πάντως αν νομίζουν ότι με τέτοια θα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της περιοχής, είναι "πέρα νυχτωμένοι". 
 
Η αντιπαράθεση μέχρι στιγμής ήταν σε πολιτισμένα επίπεδα. 
Τώρα βέβαια αν θέλουν άλλου είδους αντιδράσεις είναι άλλο θέμα... 
Ας έχουν υπ όψη τους ότι όχι μόνο οι κάτοικοι του Β΄Δημοτικού Διαμερίσματος είναι εναντίον τους αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων. 
 
Juan
 
 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ 

Υπενθύμιση: 61ο Παιδαγωγικό Συνέδριο: Γένους στήριγμα στα γράμματα και στ' άρματα

Posted: 01 Jan 2021 11:00 PM PST

Ὁ τομέας Ἐπιστημόνων τοῦ Συλλόγου «Ὁ Μέγας Βασίλειος», τιμώντας τήν ἐπέτειο τῶν 200 χρόνων ἀπό τήν Ἑλληνική Ἐπανάσταση, σᾶς προσκαλεῖ νά συμμετάσχετε στό 61ο Παιδαγωγικό Συνέδριο, τό ὁποῖο θά ἔχει θέμα:
 
ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤ᾿ ΑΡΜΑΤΑ
Ἡ συμβολή τῆς Ἐκκλησίας στήν προεπαναστατική παιδεία καί στόν ἀγώνα τοῦ ᾿21
 
καί θά πραγματοποιηθεῖ διαδικτυακά τήν Κυριακή 3 Ἰανουαρίου 2021 μέσω τοῦ διαδικτυακοῦ καναλιοῦ «Λόγος Παρακλήσεως». 
 
Συμμετέχουν οἱ: 
- Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ. Χρυσόστομος 
- Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμων 
- Ἀθηνᾶ Ἀλεξίου, Φιλόλογος Καθηγήτρια, Ἐκπαιδευτήρια «Ἡ Ἑλληνική Παιδεία» 
- Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Νεότερης Ἱστορίας, Διευθυντής Πρότυπου Γενικοῦ Λυκείου Ἰωνιδείου Σχολῆς Πειραιᾶ 
 
Συντονίζει ο Δημήτριος Ράπτης, Φιλόλογος, Διευθυντής Λυκείου Ἐκπαιδευτηρίων «Ἡ Ἑλληνική Παιδεία» 
 
Γιά περισσότερες πληροφορίες καί ἐνημερώσεις, καί γιά νά ὑποβάλλετε ἤδη ἀπό τώρα τά ἐρωτήματά σας, μείνετε συντονισμένοι:  
και τή σελίδα τοῦ συνεδρίου στό facebook 
 
Ἡ Ἐπιτροπή τοῦ Τομέως

Άγιος Πορφύριος: "ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ..ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ!!!" (ηχητικό)

Posted: 01 Jan 2021 10:00 PM PST

από το κανάλι Vassilis Kostoulas 
 
Ηχητικό ντοκουμέντο (βελτιωμένο ηχητικά) του Αγίου Πορφυρίου που προφητικά αναφέρει ότι θα δούμε το χάος ολοζώντανο μπροστά μας και θα πούμε ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ. 
 
Το απόσπασμα: "Το ευαγγέλιο έχει θησαυρούς και λύει όλα τα προβλήματα. Είναι φιλοσοφία, όντως φιλοσοφία. Είναι φιλοσοφία, εξ αποκαλύψεως φιλοσοφία. Είναι η ανωτάτη φιλοσοφία. 
 
Άσε ο κόσμος τώρα που προσπαθεί να ριχτεί προς την ύλη. Να περιφρονήσει το πνεύμα, να περιφρονήσει τις αξίες. Όλες αυτές τις αξίες σιγά, σιγά, με την Χάρη τού Θεού, τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις έφτιαξε ο άνθρωπος με την βοήθεια τού Θεού. Την οικογένεια και όλα αυτά τα καλά και ωραία. 
 
Άμα τα περιφρονήσουμε η γη εδώ, η ζωή μας, γίνεται χάος. Γίνεται κόλασις. με ναρκωτικά, μ' αυτό... Αρχίζει ο άνθρωπος να κοιτάζει την ηδονή, να θέλει να ικανοποιείται έτσι.. Να! Δεν βλέπεις τα παιδιά που αυτοκτονούν και τρελαίνονται; Δεν πας στα ψυχιατρεία να δεις παιδάκια, 15-16-20 χρονών, 25 - 30, που βασανίζονται! Θα μου πεις να: «Γιατί δεν τα βλέπει ο Θεός;» Μα αυτά είναι, τα βλέπει ο Θεός. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει. 
 
Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει."

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ.... Η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις έκανε το εμβόλιο.....ή μήπως ΟΧΙ; (βίντεο)

Posted: 01 Jan 2021 01:46 PM PST

από το επίσημο κανάλι του Guardian News
 
Η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις αυτή που εκλέχθηκε με την τεράστια νοθεία μαζί με το πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζό Μπάϊντεν... 
 
Αυτήν την οποία έσπευσαν από τους πρώτους να συγχαρούν οι μασώνοι μέσω της βιτρίνας τους των Ρόταρυ. Αυτή η οποία πρόκειται να γίνει πρόεδρος μόλις ο υπέργηρος και με Αλτσχάιμερ Μπάιντεν παραιτηθεί σε λίγους μήνες. 
 
Πήγε και έκανε ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ το εμβόλιο... 
Μόνο που επειδή δεν θέλει να γίνει πειραματόζωο αποφάσισε να το κάνει με το καπάκι!!!!! 
Ετσι η νοσοκόμα απλά πίεσε την σύριγγα στον ώμο της και φυσικά η βελόνα απλά στράβωσε..
 
Το υγρό παρέμεινε μέσα στο καπάκι και κατόπιν η νοσοκόμα απλά ίσιωσε την βελόνα πάνω στην χειρολαβή της καρέκλας!!!!!!! 
 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ....
 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ.... 
 
Επειδή προβλέπω κι αυτό το βίντεο να κατέβει ας το κρατήσουμε στο ιστολόγιο....
 

200 έτη από το ΑΓΙΟ 1821" η τουρκία απειλεί και μαζί διαλύεται" ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;

Posted: 01 Jan 2021 01:00 PM PST

Φώτο το γνωστό Ψηφιδωτό της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 
 
Γιατί το 1821 ήταν ΑΓΙΟ;
Γιατί έβαλε την υπογραφή του ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ σύμφωνα και όχι μόνο με τα λεγόμενα του Κολοκοτρώνη ή του Μακρυγιάννη, αλλά και με τα πολλά ΘΑΥΜΑΤΑ του ηρωισμού που έζησαν οι πρωταγωνιστές του, ξυπόλητοι στρατιώτες του ΧΡΙΣΤΟΥ που βάλθηκαν να λευτερώσουν ΠΙΣΤΗ και ΠΑΤΡΙΔΑ. 
 
Όλα τα άλλα φληναφήματα και πομφόλυγες που ακούμε πομπωδώς για τα γενέθλια αυτής της ιστορικής ημερομηνίας ορόσημου, για εμάς είναι γλυκανάλατα και δεν ακουμπούν το DNA του Έλληνα που σήμερα θέλουν να το θεραπεύσουν. 
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.. 
 
" Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Τουρκίας εκτινάχθηκε πάνω από τα 45 δισ. δολάρια έως τώρα φέτος, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, καθώς ο αντίκτυπος από την πανδημία παρέτεινε τη χειρότερη οικονομική κάμψη στη διάρκεια των σχεδόν δύο δεκαετιών που είναι στην εξουσία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πρώτο 11μηνο του έτους, το έλλειμμα αυξήθηκε περίπου 82%, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, με τις εξαγωγές να υποχωρούν 8,3% και τις εισαγωγές να αυξάνονται 3,5%. Μόνο τον Νοέμβριο, το έλλειμμα εκτινάχθηκε σε πάνω από 5 δισ. δολάρια. Η μεγάλη ανισορροπία στο εμπορικό ισοζύγιο, προσέγγισε το έλλειμμα ύψους 55 δισ. δολαρίων του 2018, όταν η κρίση της τουρκικής λίρας σηματοδότησε το τέλος ετών με υψηλή οικονομική ανάπτυξη, την οποία τροφοδότησαν οι φθηνές ξένες πιστώσεις. 
 
Τα μέτρα για τον περιορισμό της COVID-19, από την οποία έχουν πεθάνει σχεδόν 21.000 άνθρωποι στην Τουρκία, συρρίκνωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ τα επίπεδα – ρεκόρ στη χρήσης του δολαρίου ως νομίσματος σε μία χώρα που είναι πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές, επέτειναν το χρόνιο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου." από το https://www.militaire.gr/toyrkia-megali-ayxisi-sto-elleimma-toy-emporikoy-isozygioy-to-2020/ 
 
Ο τούρκος τα φράγκα του "τα έφαγε" στις επιδείξεις για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί, στις παρελάσεις των σεισμογραφικών του στο ΑΙΓΑΙΟ και την Αν. Μεσόγειο, στην μισθοδοσία των εγκληματιών μισθοφόρων τζιχαντιστών στις εκστρατείες στην Συρία, στην Λιβύη, στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ στην Αρμενία, στην Σομαλία και αλλού. Όλα αυτά ήθελαν φράγκα και ο σουλτάνος πλήρωνε γιατί είχε μεγαλεπήβολα σχέδια. Α!! ξεχάσαμε και την χρυσή προμήθεια των ρωσικών S-400 πυραυλικών συστοιχιών. 
 
ΣΗΜΕΡΑ σε μια Ιερά Μόνη έκοψαν την Βασιλόπιτα. Τα κομμάτια ήταν πολλά. ΚΑΙ το φλουρί φέτος έπεσε για πρώτη φορά (γιατί πάντα ο ηγούμενος χώριζε ένα κομμάτι για την ΠΟΛΗ) έπεσε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. 
 
Φέτος άρχισαν οι ευχές φράσεις κλισέ "το έτος 2021, να είναι το έτος της Θεραπείας μας"  
ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΟΛΑΚΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ. 
 
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ 2021
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

2021: Η χρονιά της μεγάλης μάχης, καλή δύναμη αδέλφια! (ευχές του olympia.gr)

Posted: 01 Jan 2021 12:00 PM PST

200 χρόνια μετά την απελευθέρωση. Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μία τριπλή απειλή.
 
 Το 2021 είναι η χρονιά που θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Τόσο απλά.
 
Εν μέσω Τουρκικής εισβολής, πανδημίας, πρωτοφανούς ακρωτηριασμού της Δημοκρατίας, εγκλωβισμένοι στα δεσμά του χρέους που μέσα σε 12 μήνες έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, θα επιβιώσουμε μόνο εάν αποφασίσουμε να αγωνιστούμε. 
Ο αγώνας είναι πολυμέτωπός. Αντιμετωπίζουμε τρεις τεράστιες απειλές. Την τουρκική απειλή, την πανδημία, τον εσωτερικό εχθρό.  
 
Έναν εχθρό που κατασπαράζει τα σπλάχνα του έθνους εδώ και δεκαετίες, ως βδέλλα επάνω στον δημόσιο πλούτο, την ιδιωτική περιουσία, την ηθική υπόσταση της πατρίδας. Έναν εχθρό που τους τελευταίους 18 μήνες επανήλθε δριμύτερος και πιο απειλητικός από ποτέ. Και είναι αυτός που ανοίγει την κερκόπορτα. Ένα τερατώδες σύστημα διαπλοκής που έσυρε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και άνοιξε κερκόπορτες στην εθνική κυριαρχία. 
 
Είναι το τέρας που έφτιαξε τα Ίμια, το τέρας που το 2000 ρούφηξε 66 δις ιδιωτικής περιουσίας βγάζοντας τα σε λογαριασμούς οφσόρ του εξωτερικού, είναι το τέρας που συνεργάζεται με τους εχθρούς της Ελλάδος δίνοντας γη και ύδωρ προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωση του. 
 
Είναι το τέρας που έστησε το PSI καταστρέφοντας το μέλλον των Ελλήνων, το τέρας που ευθύνεται για την ηθική κατάπτωση και την αλλοίωση των αρχών και αξιών του Ελληνικού έθνους. 
 
Μία Λερναία Ύδρα με πλοκάμια και κεφάλια σε όλο το εύρος του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να παραμένει στους αρμούς της εξουσίας και να υποθηκεύει την ίδια την πατρίδα. Αν και κόψαμε ορισμένα κεφάλια μετά από λυσσαλέο αγώνα, ξεφύτρωσαν αλλά στη θέση τους. Πιο αδίστακτα, πιο απειλητικά, φαντάζουν πανίσχυρα και φονικά.  
 
Τα παρακλάδια τους, μεθοδικά υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία και προοιωνίζουν απώλεια της εθνικής μας ακεραιότητας.  
 
Απέναντι, η Τουρκία. Όπως ήταν πάντα. Το 2021 όμως, έχει ισχυρούς συμμάχους εντός, έτοιμος να ανοίξουν κερκόπορτες στους βαρβάρους εισβολείς. Δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι, το άδολο το φως το Ελληνικό πάντα βρίσκει τον τρόπο να σπάσει τα τείχη του φόβου, της ισχύος, της παραπλάνησης για να επιβάλλει το δίκαιο. 
 
Διότι το μέγα όπλο του Ελληνισμού που εξηγεί την επιβίωση του μέσα στους αιώνες, απέναντι σε μέγιστες απειλές, είναι ακριβώς αυτή η έννοια του δικαίου. Το ατσάλινο χέρι που υψώνεται και εμποδίζει το ξίφος του ισχυρού, χωρίς καμία ιδιοτέλεια παρά μόνον την Ιδέα.  
 
«Φτάνει μιὰ ἰδέα νὰ στὸ πεῖ, μιὰ ἰδέα νὰ στὸ προστάξει,  
κορῶνα ἰδέα, ἰδέα σπαθί, ποὺ θὰ εἶν' ἀπάνου ἀπ' ὅλα!»  
 
Όπως έγραφε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ήταν ακριβώς αυτή ιδέα που έφτιαξε Θερμοπύλες, Ζάλογγο, Αρκάδι, Λιοπέτρι, Λευκωσία.  
 
Η ανεξήγητη δύναμη του Ελληνισμού που ποτέ δεν μπόρεσαν να δαμάσουν, διότι ποτέ δεν την κατάλαβαν. Ποτέ δεν κατάλαβα ότι εμείς οι Έλληνες,  
 
«Ἐμεῖς δὲν γονατίσαμε σκυφτοὶ  
τὰ πόδια νὰ φιλήσουμε τοῦ δυνατοῦ  
σὰν τὰ σκουλήκια ποῦ πατεῖ μας…»  
 
Κάνουν τα πάντα για να μας γονατίσουν, με χρήμα, τρόμο, παραπλάνηση και ψεύδη. Είναι στο χέρι μας, 200 χρόνια μετά την εθνεγερσία, να απαντήσουμε στην απειλή που υψώνεται γύρω μας, με μία νέα εθνεγερσία. Απέναντι στην Σκύλλα, την Χάρυβδη και την Λερναία Ύδρα. 
 
Και θα το κάνουμε. Γιατί είμαστε Έλληνες. Γιατί οι έλληνες πορεύονται με την Ιδέα. Και οι ιδέες δεν αγοράζονται με αργύρια, δεν σκίζονται από ξίφη, δεν φθίνουν από ιούς.  
 
13 Χρόνια το Ολυμπία στέκεται στην πρώτη γραμμή, για την Ελλάδα με όπλο την Αλήθεια.  
Η Υπέρμαχος Στρατηγός, η μεγάλη μας Μητέρα η Παναγία ας μας δώσει δύναμη, ας είναι παραστάτιδα στον αγώνα όλων μας. 
 
Καλή Χρονιά αδέλφια, Καλόν Αγώνα! Με πίστη και αποφασιστικότητα, η Ελλάδα θα νικήσει. Και όπως διδάσκει ιστορία, η νίκη της Ελλάδας είναι νίκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Για κάθε άνθρωπο επάνω στην μητέρα Γη που πορεύεται με γνώμονα το δίκαιο και όχι την ισχύ. 
 

Στυγνή ομολογία και φρίκη

Posted: 01 Jan 2021 11:00 AM PST

Του Καμπιώτη Σπυρίδωνος, Καθηγητή Φυσικής του ΕΚΠΑ 
 
Διαβάζοντας κανείς τις επίσημες πληροφορίες -στο paper- που είναι δημοσιευμένο στο https://www.ema.europa.eu/ για το προϊόν του εμβολίου, που ξεκίνησαν να μπολιάζουν τον κόσμο, το μόνο που μπορεί να αισθανθεί κανείς είναι… ΦΡΙΚΗ.
 
Κάναμε λοιπόν μία σταχυολόγηση των σπουδαιότερων και σημαντικότερων σημείων που εμείς θεωρήσαμε ότι πρέπει να γνωρίζετε και σας τα παραθέτουμε:  
 
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I  
4. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  
4.1 Θεραπευτικές ενδείξεις  
….  
 
Διάρκεια της προστασίας.  
Η διάρκεια της προστασίας που παρέχεται από το εμβόλιο είναι άγνωστη, καθώς βρίσκεται ακόμα υπό προσδιορισμό μέσω συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών.  
 
ΣΗΜ. γράφοντος: Οι κλινικές λοιπόν δοκιμές, ακόμα συνεχίζονται και δεν έχουν ολοκληρωθεί και ενώ η διάρκεια ¨προστασίας¨ (αν υφίσταται) είναι άγνωστη, εν τούτοις το ¨εμβόλιο¨, διανεμήθηκε και οι άνθρωποι άρχισαν να εμβολιάζονται;  
——————–
 
4.5 Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης.  
Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων.  
Η συγχορήγηση του Comirnaty (είναι η ονομασία του εμβολίου) με άλλα εμβόλια δεν έχει μελετηθεί.
… … …  
 
Σημ. γράφοντος: Αφού ΔΕΝ έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπιδράσεων και αφού ΔΕΝ έχει μελετηθεί η συγχορήγηση του Comirnaty με άλλα εμβόλια, ΤΌΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ (εκτός λίγων συγκεκριμένων εξαιρέσεων), ΝΑ τρέξουν να εμβολιαστούν;  
————————   
 
4.6 Γονιμότητα, κύηση και γαλουχία   
… … …   
Θηλασμός  
Δεν είναι γνωστό εάν το Comirnaty απεκκρίνεται στο ανθρώπινο γάλα.  
…. …  
 
Σημ. γράφοντος: Όταν λοιπόν η γυναίκα φύγει από την κατηγορία της εγκύου (που δεν πρέπει βάσει των οδηγιών να κάνει το εμβόλιο) και μπει στην κατηγορία που δεν διατρέχει κίνδυνο και άρα μπορεί να εμβολιαστεί αλλά παράλληλα μπορεί και να θηλάσει, και εφόσον δεν είναι γνωστό εάν το Comirnaty περνάει στο μητρικό γάλα, τότε τι σόι γάλα θα είναι αυτό που θα θηλάσει το βρέφος;  
—————————  
 
Αποτελεσματικότητα σε συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω  
 
Στο τμήμα Φάσης 2/3, περίπου 44.000 συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν εξίσου για να λάβουν 2 δόσεις του εμβολίου mRNA COVID-19 ή εικονικού φαρμάκου με μεσοδιάστημα 21 ημερών. Οι αναλύσεις αποτελεσματικότητας συμπεριέλαβαν συμμετέχοντες οι οποίοι έλαβαν τον δεύτερο εμβολιασμό τους εντός 19 έως 42 ημερών μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους. Οι συμμετέχοντες προβλέπεται να παρακολουθούνται για έως και 24 ΜΗΝΕΣ μετά τη Δόση 2, για ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και της ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έναντι της COVID-19.  
… …  
 
Σημ. γράφοντος: Δηλαδή όσοι συμμετείχαν στην πειραματική διαδικασία θα παρακολουθούνται για 24 μήνες; Δηλ. δύο χρόνια για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας έναντι του COVID-19;;; Δηλαδή έχουμε ΣΤΥΓΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ πως για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας απαιτούνται 2 χρόνια για να εξαχθούν ¨ασφαλή¨ συμπεράσματα.  
 
Και όλο αυτό το διάστημα που θα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι; … Τι αν και εφόσον…; Δηλαδή ο κόσμος εμβολιάζεται … σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα; Αυτό ονομάζουν επιστήμη; Αυτό υπερασπίζονται γιατροί, επιστήμονες, ερευνητές;
—————————-  
 
Το διάστημα εμπιστοσύνης (CI) για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου συνάγεται με βάση τη μέθοδο Clopper – Pearson προσαρμοσμένη στον χρόνο επιτήρησης. Το CI δεν προσαρμόστηκε για πολλαπλότητα.  
 
Στη δεύτερη κύρια ανάλυση, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου mRNA COVID-19 σε συμμετέχοντες από την πρώτη εμφάνιση COVID-19 τουλάχιστον 7 ημέρες μετά τη Δόση 2 σε σύγκριση με συμμετέχοντες με ή χωρίς ενδείξεις προηγούμενης λοίμωξης με SARS-CoV-2 ήταν 94,6% (95% διάστημα αξιοπιστίας 89,9% έως 97,3%) σε συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω.  
… … …  
 
Σημ. γράφοντος: Καλά. Τι να κάτσω να σχολιάσω τώρα για το στατιστικό μοντέλο –σε επίπεδο βιοστατιστικής που επιλέχτηκε και ακολουθήθηκε (Clopper – Pearson) σε μία τόσο σοβαρή έρευνα για την ανθρωπότητα, και ειδικότερα για το επίπεδο εμπιστοσύνης (CI)/p;  
———————–  
 
Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν έχει εγκριθεί με τη διαδικασία που αποκαλείται «έγκριση υπό όρους». Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται περισσότερες αποδείξεις σχετικά με το φαρμακευτικό προϊόν (οι ίδιοι τα γράφουν όχι εμείς).
 
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αξιολογεί τουλάχιστον ετησίως τις νέες πληροφορίες για το παρόν φαρμακευτικό προϊόν και η παρούσα Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος θα επικαιροποιείται αναλόγως.  
…….  
 
Σημ. γράφοντος: Οι ίδιοι τα γράφουν στο φυλλάδιό τους. " έγκριση υπό όρους»¨. ¨Αυτό σημαίνει ότι ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ περισσότερες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σχετικά με το φαρμακευτικό προϊόν …¨  
 
Εμείς λοιπόν δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από εκείνα που οι ίδιοι ομολογούν.  
 
5.3 Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια  
 
Γενική τοξικότητα  
… … … … ..  
Γονοτοξικότητα/Καρκινογένεση  
 
Δεν πραγματοποιήθηκαν μελέτες γονοτοξικότητας ούτε καρκινογένεσης.  
… …  
 
Σημ. γράφοντος: ΟΧΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ τώρα. Τι μπορώ προσωπικά ή οποιοσδήποτε άλλος να σημειώσει εδώ; Ξεκίνησαν να εμβολιάζουν χιλιάδες, εκατομμύρια κόσμου χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να προκληθεί; Θα μου πείτε ότι θα το μάθουμε σε 3,4,5 χρόνια. Καλά ότι πείτε ……… όσοι θα είμαστε εδώ και αν, τότε θα μάθουμε. Μέχρι τότε … Α!!! Να μη το ξεχάσω. Όταν κάποιοι λέγαμε ότι τα εμβόλια και γενικώς τα καινούργια φάρμακα χρειάζονται γύρω στα 4-7 χρόνια ή και περισσότερο για να … κάποιοι έλεγαν πως η "επιστήμη" (κατά τα δικά τους πρότυπα) έχει προχωρήσει οπότε … Τώρα πάρτε επιστήμη, … επιστήμονες. 'Ολη δική σας.  
 
Δ. ΟΡΟΙ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ  
 
• Σχέδιο διαχείρισης κινδύνου (ΣΔΚ)  
Ο Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) θα διεξαγάγει τις απαιτούμενες δραστηριότητες και παρεμβάσεις φαρμακοεπαγρύπνησης όπως παρουσιάζονται στο συμφωνηθέν ΣΔΚ που παρουσιάζεται στην ενότητα 1.8.2 της άδειας κυκλοφορίας και οποιεσδήποτε επακόλουθες εγκεκριμένες αναθεωρήσεις του ΣΔΚ.  
 
Ένα επικαιροποιημένο ΣΔΚ θα πρέπει να κατατεθεί:  
• Μετά από αίτημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων,  
• Οποτεδήποτε τροποποιείται το σύστημα διαχείρισης κινδύνου, ειδικά ως αποτέλεσμα λήψης νέων πληροφοριών που μπορούν να επιφέρουν σημαντική αλλαγή στη σχέση οφέλους-κινδύνου ή ως αποτέλεσμα της επίτευξης ενός σημαντικού οροσήμου (φαρμακοεπαγρύπνηση ή ελαχιστοποίηση κινδύνου).  
… … …  
 
Ε. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕΤΕΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ  
……………………………………  
 
Για να ολοκληρωθεί ο χαρακτηρισμός της δραστικής ουσίας και του τελικού προϊόντος, ο ΚΑΚ πρέπει να παρέχει πρόσθετα δεδομένα. Ιούλιος 2021.……….  
——————
 
Σημ. γράφοντος: Μαντέψτε. Η επικαιροποίηση του προϊόντος τον Ιούλιο του 2021 σχετικά με το Σχέδιο διαχείρισης κινδύνου (ΣΔΚ), ποιους θα έχει χρησιμοποιήσει ως δοκιμαζόμενους/υποκείμενα (subjects) της συμπληρωματικής έρευνας που πρέπει να κατατεθεί, για να πάρει την τελική έγκριση (αν την πάρει).  
—————  
 
Β. ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ  
 
Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν λάβετε αυτό το εμβόλιο, διότι περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για σας.  
• Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών χρήσης. Ίσως χρειαστεί να το διαβάσετε ξανά.  
… … …  
 
Σημ. γράφοντος: Μα εδώ δεν θα επιτρέπουν να ξέρεις ποιο εμβόλιο θα κάνεις όταν θα φτάσουν και τα άλλα εμβόλια, ούτε θα έχεις αυτήν την επιλογή. Πως λοιπόν θα διαβάσει κάποιος τις οδηγίες, όταν καν δεν θα φτάνουν στα χέρια του οι οδηγίες αυτές οι οποίες πρέπει να συμπεριλαμβάνονται εντός της συσκευασίας, την οποία όμως συσκευασία ο εμβολιαζόμενος δεν θα δει ούτε καν θα πιάσει ποτέ στα χέρια του;  
 
ΥΣ. α) Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να μας κολλήσουν την ταμπέλα του αρνητή, δεν θα το κατορθώσουν. Αρνητές των εμβολίων δεν ήμαστε, εφόσον στη ζωή μας έχουμε κάνει ένα σκασμό εμβόλια.  
 
β) Είμαστε επιφυλακτικοί και σοβαρά προβληματισμένοι με όλη αυτή την ιλαροτραγωδία που βλέπουμε να εξελίσσεται γύρω μας.  
 
γ) Όποιοι Επιστήμονες, Ερευνητές, Γιατροί σέβονται τον εαυτό τους, την επιστήμη τους και τους συνανθρώπους τους οφείλουν ανοιχτά να πάρουν θέση.  
 
δ) Όσοι τραγικοί χλευάζουν, χαρακτηρίζουν, υβρίζουν και αναγορεύονται σε εισαγγελείς του διαδικτύου μιλώντας για επιστήμονες και για πέτσινα διδακτορικά, να τους απαντήσουμε πως επιστήμονες και πέτσινα διαθέτουν εκείνοι οι συστημικοί που με λύσσα στηρίζουν (για τους δικούς τους λόγους). Οι υπόλοιποι – αγαπητοί μου – είναι επιστήμονες με Ε κεφαλαίο. … Όμως όλοι αυτοί να γνωρίζουν πως θά έρθει και η στιγμή που όλοι θα λογοδοτήσουμε. Όλα καταγράφονται και στην κατάλληλη στιγμή θα λογαριαστούμε. Μα όλοι.  
 
ε) Ελπίζω πράγματι να υπάρχουν ακόμα κάποιοι καθαροί και ευσυνείδητοι εισαγγελείς να μαζέψουν όλη αυτή την συμμορία (κόπρο του Αυγεία), ένθεν κακείθεν.
 

Σχόλια