Κύμα οργής για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Τουρκίας, ζητούν την παραίτηση Ερντογάν εν μέσω «κραχ»

Κύμα οργής για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Τουρκίας, ζητούν την παραίτηση Ερντογάν εν μέσω «κραχ»: Δεκάδες συλλήψεις, συμπλοκές με την αστυνομία - «Κυβέρνηση παραιτήσου, δεν τα βγάζουμε πέρα» φώναζαν διαδηλωτές - Ουρές στα βενζινάδικα - Ελλείψεις σε εκατοντάδες φάρμακα - Η Apple «μπλόκαρε» τις πωλήσεις iPhones - Ο Ερντογάν υπόσχεται... αραβικές επενδύσεις!



Σε οικονομική περιδήνηση βρίσκεται η Τουρκία, με την κατρακύλα της τουρκικής λίρας να επεκτείνει τους ισχυρούς κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της Άγκυρας, τη δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν  να γνωρίζει ελεύθερη πτώση και την αντιπολίτευση να σχηματίζει ισχυρό μέτωπο εναντίον του. Οι πρωτόγνωρες εικόνες ελλείψεων σε βασικά αγαθά και φάρμακα,  η γενικευμένη φτωχοποίηση, έχουν ξεσηκώσει κύμα αγανάκτησης στη χώρα, με τους πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους, επί δεύτερη συνεχή ημέρα.

Οι διαδηλωτές ζητούν ακόμη και παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος AKP, ενώ ο βασικός μισθός στην Τουρκία, υποχώρησε στα 230 δολάρια, πιο κάτω από τους μισθούς στην Κίνα.




Σχόλια