Ποινή κάθειρξης 18 ετών στον τραπεζικό διευθυντή που έστησε «παρατράπεζα» στη Ρόδο


Απολογούμενος υποστήριξε ότι όταν τοποθετήθηκε διευθυντής , υπήρχε μεγάλη πίεση να αποδείξει την αξία του αλλά και την απαίτηση της Διεύθυνσης της Τραπέζης να κρατήσει όλους του πελάτες της αλλά και να τους αυξήσει.


Υπήρχε, όπως ισχυρίστηκε, μεγάλος ανταγωνισμός επιτοκίων και προσφορών από τις τράπεζες με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο το έργο του.

Τον «έπιασε», όπως είπε «επαγγελματική διαστροφή» και ήθελε να κρατήσει όλους τους πελάτες και να προσελκύσει άλλους υποσχόμενος σε πελάτες επιτόκια που ήταν κατά πολύ ανώτερα της αγοράς.

Υποστήριξε εκφράζοντας την λύπη του για τα θύματα ότι ο ίδιος δεν «έφαγε» τα χρήματα που αφαίρεσε από λογαριασμούς και επενδύσεις πελατών αλλά τα διέθεσε σε «φακελάκια» σε πελάτες ως πανωτόκια για να μπορέσει να τους κρατήσει στο κατάστημα και να εξασφαλίσει την διατήρηση της διευθυντικής του θέσης και την επαγγελματική του ανέλιξη!!!

Το ποσό που χρησιμοποίησε για τις σπουδές των παιδιών του και για την οικογένειά του ανέρχεται περίπου σε 270.000 ευρώ, όπως υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν χρησιμοποίησε χρήματα για την εξόφληση του στεγαστικού του δανείου, ούτε καν την εξόφληση των καρτών του.

Η Εισαγγελέας της έδρας τον χαρακτήρισε στην αγόρευση της άπληστο και μάλιστα για τους ισχυρισμούς του τόνισε ότι πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις».


Διάβασε το άρθρο της Δημοκρατικής:
"Ποινή κάθειρξης 18 ετών στον τραπεζικό  διευθυντή που έστησε «παρατράπεζα» στη Ρόδο"
https://www.dimokratiki.gr/18-11-2022/poini-katheirxis-18-eton-ston-trapeziko-dieythynti-poy-estise-paratrapeza-sti-rodo/


 

Σχόλια