Κιβωτός του Κόσμου: Τα «αόρατα» παιδιά και η πίεση για ακίνητα σε συγγενείς


Κιβωτός του Κόσμου: Ασύλληπτες καταγγελίες από συγγενείς παιδιών που έχουν υπάρξει τρόφιμοι στις δομές. «Τι να τα κάνουμε τα ρούχα, δεν έχετε κανένα σπιτάκι;», είπε κοινωνική λειτουργός σύμφωνα με θεία παιδιού που φιλοξενούνταν από την οργάνωση. Πώς η κωλυσιεργία στις αναδοχές συνδέεται με το σκάνδαλο στην παιδική προστασία.


Η έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ παράλληλα ανοίγουν ολοένα και περισσότερα στόματα. Τόσο συγγενών παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές της οργάνωσης, όσο και πρώην τρόφιμων σε αυτές. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προβλήθηκαν νέες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στις δομές της Κιβωτού υπήρχαν απειλές, κακομεταχείριση αλλά και ευθεία παραίνεση προς τους συγγενείς να μεταβιβάσουν ακίνητα στο ίδρυμα!

Συγκεκριμένα, θεία ενός παιδιού που ήταν τρόφιμο στη δομή του Κολωνού, είπε μεταξύ άλλων πως «Είχα πάρει ρούχα, τα είχα πάει εκεί. Δεν τους δώσανε καμία σημασία και έρχεται κάτω και μου λέει «εντάξει, τι να τα κάνουμε κυρία μου τα ρούχα; Κανένα σπιτάκι έχετε;» Εγώ νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα».


https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1374767/kivotos-tou-kosmou-ta-aorata-paidia-kai-i-piesi-gia-akinita-se-syggeneis


Σχόλια