Ρόδος: Πολύ βαριά θα πληρώσει ο επιχειρηματίας τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Πώς θα προκύψει το πρόστιμο


Για το προκλητικότατο συμβάν που έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες με την επιχείρηση στη Ρόδο που παραβιάζει τη νομοθεσία -σχετικά με την κοινοχρησία παραλίας για ακόμη μια χρονιά- μίλησε σήμερα (7.6.2024) στο ΕΡΤNews, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Αυτό που συνέβη στην παραλία της Ρόδου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πλειονότητα των επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι καθ' όλα σύννομοι και δεν έχουν επιλέξει τον δρόμο του θράσους και της πρόκλησης απέναντι στους πολίτες και στο κράτος προκειμένου να βγάζουν χρήματα...

Ρόδος: Πολύ βαριά θα πληρώσει ο επιχειρηματίας τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Πως θα προκύψει το πρόστιμο

Ρόδος: Πολύ βαριά θα πληρώσει ο επιχειρηματίας τις ξαπλώστρες στη θάλασσα – Πως θα προκύψει το πρόστιμο

Για το συμβάν που έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες με την επιχείρηση στη Ρόδο που παραβιάζει τη νομοθεσία -σχετικά με την κοινοχρησία παραλίας για ακόμη μια χρονιά- μίλησε σήμερα (7.6.2024) στο ΕΡΤNews, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Αυτό που συνέβη στην παραλία της Ρόδου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πλειονότητα των επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι καθ' όλα σύννομοι και δεν έχουν επιλέξει τον δρόμο του θράσους και της πρόκλησης απέναντι στους πολίτες και στο κράτος προκειμένου να βγάζουν χρήματα.

Ο επιχειρηματίας από πέρυσι έκανε παρανομίες -σε εργασιακό επίπεδο αλλά προφανώς και σε επίπεδο κατάληψης δημοσίου χώρου- και του είχαν επιβληθεί τότε τα αναλογούντα πρόστιμα, είχαν αφαιρεθεί τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα και αποφάσισε φέτος, παρά τον αυστηρότερο νόμο που ψηφίσαμε, παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα σε καθημερινή βάση, να κάνει ακριβώς το ίδιο και με μεγαλύτερη προκλητικότητα. Αυτό έκανε στην ουσία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει γιατί σπεύσαμε άμεσα και δράσαμε». τόνισε ο κ. Τσάπαλος.




Πηγή: https://www.newsit.gr/oikonomia/xristika/rodos-poly-varia-tha-plirosei-o-epixeirimatias-tis-ksaplostres-sti-thalassa-pos-tha-prokypsei-to-prostimo/4104219/



Σχόλια