Τους σκοτώνουν για χόμπι






-----------
Από: Antonia Staats - Avaaz
Date: Τρί 23 Ιουλ 2024, 07:05
Subject: Τους σκοτώνουν για χόμπι


Σε λίγες μέρες, η πρόεδρος της Τανζανίας ετοιμάζεται να καταδικάσει σε θάνατο τους πιο υπέροχους ελέφαντες της Αφρικής, εκδίδοντας νέες άδειες κυνηγιού για την ψυχαγωγία πλούσιων κυνηγών. Επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι κι αυτόχθονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κι ο χρόνος λιγοστεύει γι' αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Βοήθησε να γίνουμε η φωνή των ελεφάντων του Αμποσέλι και να κάνουμε αυτή την έκκληση για την προστασία τους πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουν: Σε λίγες μέρες, η πρόεδρος της Τανζανίας ετοιμάζεται να καταδικάσει τους πιο υπέροχους ελέφαντες της Αφρικής σε θάνατο, εκδίδοντας νέες κυνηγετικές άδειες που επιτρέπουν σε πλούσιους κυνηγούς άγριων ζώων να τους σκοτώνουν για ψυχαγωγία.Αυτοί οι αρσενικοί ελέφαντες είναι γνωστοί για τους γιγάντιους χαυλιόδοντές τους. Είναι μέλη ενός κοπαδιού που μελετάται για περισσότερα από 50 χρόνια, και πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι φωνάζουν ο ένας τον άλλον με το όνομά του. Είναι τα μόνα ζώα μετά τον άνθρωπο που το κάνουν αυτό!Οι ελέφαντες του Αμποσέλι μπορούσαν να διασχίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια την Κένυα (η οποία απαγορεύει το κυνήγι άγριων ζώων) και την Τανζανία, μέχρι που η Τανζανία επέτρεψε τη δολοφονία 5 ενήλικων αρσενικών για την περσινή κυνηγετική περίοδο (2 εκ των οποίων ανήκαν στους εξαιρετικά σπάνιους ελέφαντες με τους γιγάντιους χαυλιόδοντες).Αυτό τον μήνα η κυβέρνηση της Τανζανίας θα αποφασίσει αν θα εκδώσει περισσότερες άδειες κυνηγιού για την επόμενη περίοδο. Επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι κι αυτόχθονες κοινότητες ζήτησαν απ' την πρόεδρο της Τανζανίας να σταματήσει τη σφαγή και να προστατέψει αυτούς τους ελέφαντες πριν να είναι πολύ αργά. Ο χρόνος περνάει, γι' αυτό ένωσε τη φωνή σου για να τους δείξουμε ότι πολίτες σ' όλο τον κόσμο στεκόμαστε στο πλευρό τους:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Σε λίγες μέρες, η πρόεδρος της Τανζανίας ετοιμάζεται να καταδικάσει σε θάνατο τους πιο υπέροχους ελέφαντες της Αφρικής, εκδίδοντας νέες άδειες κυνηγιού για την ψυχαγωγία πλούσιων κυνηγών. Επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι κι αυτόχθονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κι ο χρόνος λιγοστεύει γι' αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα. Βοήθησε να γίνουμε η φωνή των ελεφάντων του Αμποσέλι και να κάνουμε αυτή την έκκληση για την προστασία τους πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουν:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες, φίλοι,
Σε λίγες μέρες, η πρόεδρος της Τανζανίας ετοιμάζεται να καταδικάσει τους πιο υπέροχους ελέφαντες της Αφρικής σε θάνατο, εκδίδοντας νέες κυνηγετικές άδειες που επιτρέπουν σε πλούσιους κυνηγούς άγριων ζώων να τους σκοτώνουν για ψυχαγωγία.

Αυτοί οι αρσενικοί ελέφαντες είναι γνωστοί για τους γιγάντιους χαυλιόδοντές τους. Είναι μέλη ενός κοπαδιού που μελετάται για περισσότερα από 50 χρόνια, και πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι φωνάζουν ο ένας τον άλλον με το όνομά του. Είναι τα μόνα ζώα μετά τον άνθρωπο που το κάνουν αυτό!

Οι ελέφαντες του Αμποσέλι μπορούσαν να διασχίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια την Κένυα (η οποία απαγορεύει το κυνήγι άγριων ζώων) και την Τανζανία, μέχρι που η Τανζανία επέτρεψε τη δολοφονία 5 ενήλικων αρσενικών για την περσινή κυνηγετική περίοδο (2 εκ των οποίων ανήκαν στους εξαιρετικά σπάνιους ελέφαντες με τους γιγάντιους χαυλιόδοντες).

Αυτό τον μήνα η κυβέρνηση της Τανζανίας θα αποφασίσει αν θα εκδώσει περισσότερες άδειες κυνηγιού για την επόμενη περίοδο. Επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι κι αυτόχθονες κοινότητες ζήτησαν απ' την πρόεδρο της Τανζανίας να σταματήσει τη σφαγή και να προστατέψει αυτούς τους ελέφαντες πριν να είναι πολύ αργά. Ο χρόνος περνάει, γι' αυτό ένωσε τη φωνή σου για να τους δείξουμε ότι πολίτες σ' όλο τον κόσμο στεκόμαστε στο πλευρό τους:
Υπάρχει λόγος που αυτό το διασυνοριακό κοπάδι ελεφάντων προστατεύεται για τόσα χρόνια. Αποτελούν μέρος της μακροβιότερης συνεχούς μελέτης ελεφάντων στον κόσμο, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατανόηση των μεγαλοπρεπών αυτών ζώων.

Αυτοί οι ελέφαντες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολύπλοκες κοινωνικές δομές των ομάδων των ελεφάντων, καθώς συχνά είναι ηγέτες και μέντορες, και τα θηλυκά τους προτιμούν για συντρόφους. Αποτελούν μέρος των τελευταίων γονιδιακών δεξαμενών ελεφάντων με γιγάντιους χαυλιόδοντες κι οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απώλειά τους θα ήταν μη βιώσιμη.

Περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ζήτησαν απ' το κίνημά μας να σταθούμε στο πλευρό τους και να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στην πρόεδρο της Τανζανίας: ότι ο κόσμος δεν θα μείνει αμέτοχος ενώ οι ελέφαντες ξεπουλιούνται. Ένωσε τη φωνή σου τώρα, και το Avaaz με τους συνεργάτες του θα παραδώσει την έκκληση στην πρεσβεία της Τανζανίας, ώστε να μην μπορούν να την αγνοήσουν:
Το Avaaz αγωνίζεται εδώ και καιρό για έναν κόσμο όπου θα μπορούμε να ζούμε αρμονικά με τη φύση, είτε με το να στεκόμαστε ενάντια στο βάναυσο εμπόριο ελεφαντόδοντου είτε κερδίζοντας προστατευτικά μέτρα για τους ελέφαντες στη σύνοδο του ΟΗΕ για τα απειλούμενα είδη.

Με ελπίδα,

Antonia, Miguel, Abdelrahman, Gordon, Pascal, Sarah, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ: Αυτό το ψήφισμα ξεκίνησε αρχικά από μια συμμαχία ειδικών στη σελίδα μας Ψηφίσματα Πολιτών.

ΥΓ 2: Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Clint Ralph που μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε την εκπληκτική φωτογραφία του Κρεγκ, του ελέφαντα με τους γιγάντιους χαυλιόδοντες!

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 70 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 22γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το X ή το or Instagram.


Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.
Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.
Avaaz.org
27 Union Square West
Suite 500
New York, NY 10003
facebook
twitter
instagram

Σχόλια